Briuselio kopūstai su sūriu

Briuselio kopūstai su sūriu

Šį kartą dalinuosi šiek tiek neįprastu, kiek riebesniu receptu. Na o šio recepto žvaigždė- briuselio kopūstai. Nemeluosiu, jų tikrai nemėgstu, tačiau jie viena sveikiausių daržovių, ir nori ar nenori, kartais tenka juos valgyti.

Briuselio kopūstus man sunkiai sekasi skaniai pagaminti, būtent dėl to jų dažnai privengiu. Šis receptas, nors ir gan riebokas, yra vienintelis receptas, kai iš tikrųjų mėgaujuosi juos valgydama. Ar sūris, ar kumpis, o gal ir viskas kartu, šiame patiekale kuria tikrus stebuklus.

Ingredientai

  • 500 g. briuselio kopūstų iš “Lidl turgelio“;
  • 2 v. š. sviesto “Pilos“;
  • 2 šalotiniai svogūnai iš “Lidl turgelio“;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1/4 a. š. jūros druskos “Kania“;
  • 1/5 a. š. maltų juodųjų pipirų “Kania“;
  • 1/4 a. š. saldžiosios paprikos “Kania“;
  • 3/4 puodelio grietinėlės “Pilos“;
  • 3/4 puodelio čederio sūrio “Valley spire“;
  • 5 juostelės kiaulienos kumpio “Dulano“.

Šiuos produktus rasite visose Lidl Lietuva parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Briuselio kopūstus nuplauname, nupjauname kotelius ir pašaliname viršutinius lapus. Didesnius perpjauname pusiau.
  2. Orkaitėje atsparioje keptuvėje išlydome sviestą, suberiame briuselio kopūstus, griežinėliais pjaustytus svogūnus bei smulkintą česnaką. Įberiame druską, pipirus, papriką, ir maišydami kepame apie 8-10 minučių.
  3. Kitoje keptuvėje apkepame kumpį iš abiejų pusių. Iškepusį kumpį dedame ant popierinių rankšluosčių, kad jie sugertų visą riebalų perteklių.
  4. Keptuvę nukeliame nuo kaitlentės, supilame grietinėlę, suberiame tarkuotą čederio sūrį, o ant viršaus užtrupiname keptą kumpį. Dedame keptį į orkaitę, 190 °C temperatūroje 12-15 minučių.

Šiuos briuselio kopūstus labiausiai mėgstu valgyti kartu su kiaušiniene. Skoniai dera tarpusavyje, o ir kiaušinienė tampa nebe tokia nuobodi. Žinoma, lėkštėje turėtų būti daugiau kiaušinių nei kad briuselio kopūstų, nes kaip bebūtų, jie gan rieboki.

Briuselio kopūstai su sūriu

Sukurta su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*