Brokolių ir vištienos troškinys

Tai labai paprastas pagaminti, ir neįtikėtinai skanus troškinukas padaže. Ar tikrai toks skanus? Tikrai taip! Jau sočiam vyrui pasiūlius paragaut ir įvertint šį patiekalą jis truputį raukėsi – juk sotus. Visgi paragavo, ir ką – suvalgė viską! Sako: Nesitikėjau kad bus TAIP skanu! Jei vyras sako – vyras žino 🙂 Gaminam!

Ingredientai

  • 1 vištienos krūtinėlė;
  • 200 g. pievagrybių;
  • 1 brokolis;
  • 2 arb. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 3 šaukštai sviesto (galima naudoti ghi);
  • 2 valg. šaukšt. miltų;
  • 1 nedidelis puodelis pieno;
  • 1/4 puodelio balto vyno;
  • Šiek tiek druskos bei pipirų paskaninimui.

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinam aliejų keptuvėje, sudedam kubeliais pjaustytą vištieną. Kepam apie 5 minutes, tada sudedam smulkintą brokolį ir stambiai pjaustytus pievagrybius. Viską kepam tol kol brokoliai įgaus ryškiai žalią spalvą – jokiu būdu neperkepam, daržovės turi likti traškios. Sudedam smulkiai pjaustytą česnaką, maišydami pakepam minutę ir nuimam keptuvę nuo ugnies.
  2. Į kitą keptuvę arba puodą įdedam sviestą ir ant silpnos ugnies jį išlydom. Patraukiam keptuvę nuo ugnies, įdedam miltus ir maišom tol kol pasidarys vientisa masė. Dedam keptuvę ant ugnies, įpilam dalį pieno ir nenustodami maišom. Kai padažas sutirštės pilam dar pieno, vėl maišom, ir šiuos žingsnius kartojam tol kol gausim reikiamą padažo kiekį ir tirštumą. Supilam vyną, gerai išmaišom, įberiam šiek tiek druskos bei pipirų ir nuimam nuo ugnies.
  3. Padažą užpilam ant vištienos, viską pakaitinam ant ugnies tol kol padažas užvirs.

Štai ir viskas. Patiekiame kartu su ryžiais, ant viršaus galima užbarstyti parmezano (aš pamiršau!).

Labai smagu atradus šį receptą – skaniam patiekalui nebūtina turėti begalę ingredientų.

Skanaus!

Aušra

[wzslider autoplay=”true” lightbox=”true”]

qyew

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *