Bulvių apkepas

Bulvių apkepas su sūriu

Bulvių apkepas- paprastas, bet skoniu visiškai nepaprastas kasdieninis patiekalas. Mums, lietuviams, bulvės turi ypatingą reikšmę, tad nusprendžiau pagaminti kažką įdomaus iš bulvių, kurių paprastai dažnai nebevalgau dėl pasikeitusių mitybos įpročių. Nors ir savo mityboje laikausi tam tikrų taisyklių, bulvių visiškai tikrai neatsisakau ir, kaip tikra lietuvė, kartas nuo karto pasimėgauju bulvių patiekalais.

Apkepui naudojau pieno produktus: sūrį, pieną, sviestą. Visa ingredientų kombinacija itin tradicinė ir atitinkanti daugelio mūsų skonį.

Ingredientai

  • 5 bulvės;
  • 1 geltonasis svogūnas;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 3 v. š. sviesto;
  • 1/4 puodelio miltų;
  • 1 puodelis vištienos sultinio;
  • 2 puodeliai pieno;
  • 1 1/2 a. š. druskos;
  • 1/2 a. š. juodųjų pipirų;
  • 2 a. š. čiobrelių;
  • 2 puodeliai fermentinio sūrio.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C, kepimo indą lengvai patepame aliejumi.
  2. Keptuvėje ištirpiname sviestą, kepiname susmulkintą svogūną apie 5 minutes. Suberiame trintą česnaką, kepiname dar minutę. Įmaišome miltus. Toliau maišydami pilame sultinį. Įberiame druską, pipirus, čiobrelius, supilame pieną ir maišydami kaitiname tol, kol padažas sutirštės.
  3. Bulves supjaustome griežinėliais, ir pusę jų dėliojame į kepimo indą. Užpilame padažu, užberiame sūrio, vėl dedame bulves, pilame padažą, ir ant viršaus- sūrį.
  4. Kepimo skardą uždengiame folija, ir kepame orkaitėje 30 minučių. Nuimame foliją, kepame dar 25-30 minučių, arba kol bulvės lengvai persismeigs smeigtuku. Apkepą apibarstome čiobreliais ir patiekiame karštą.

Čiobreliai apkepui suteikia malonų, valgyti kviečiantį aromatą, tad labai rekomenduoju juos šiame patiekale būtinai naudoti. Apkepą valgome arba kaip pagrindinį patiekalą, arba kaip garnyrą.

Bulvių apkepas su sūriu

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*