Cukinijų ir morkų blyneliai

Cukinijų ir morkų blyneliai

Cukinijų blyneliai rudeniop būna itin populiarūs, bet jų nederėtų pamiršti ir žiemą ar pavasarį. Ypač, jei į juos įmaišysime morkų, turėsime greitai paruošiamą patiekalą su daržovėmis.

Blynelius valgau ne su grietine ar jogurtu, o su keptu halloumi sūriu, kurį tiesiog dievinu, bei rūkyta lašiša, kurią mėgstu ne ką mažiau. O kad būtų dar sveikiau ir dar skaniau, įmaišau šiek tiek liucernos daigų. Ne tik atrodo gražiai, bet toks ir skonis. Bandom ir ragaujam.

Ingredientai

  • 1 didelė morka;
  • 2 mažos cukinijos;
  • Svogūno laiškų;
  • Krapų;
  • 2 kiaušiniai;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • 1 puodelis savaime kylančių miltų;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui.

Patiekimui:

  • Halloumi sūrio kepimui;
  • Rūkytos lašišos;
  • Liucernos daigų.

Gaminimo eiga

  1. Cukinijas stambiai sutarkuojame ir nusunkiame. Įtarkuojame morką, suberiame smulkintus svogūnų laiškus bei krapus, įmušame kiaušinius ir viską išmaišome. Beriame druskos, pipirų, miltus, vėl išmaišome. Tešla paruošta.
  2. Blynelius kepame įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Kepame iš abiejų pusių kol sutvirtės, apie 4-6 minutes iš kiekvienos pusės.
  3. Halloumi sūrį supjaustome ir kepame keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  4. Blynelius dedame į lėkštes, puošiame lašiša ir liucernos daigais. Šalia dedame keptą halloumi sūrį.

Cukinijų ir morkų blyneliai

Halloumi sūris patiekalui duoda puikų balansą. Blyneliai drėgni, švelnaus skonio, na o sūris sūrus, tad puikiai subalansuoja skonius. Lašiša, žinoma, kiekvieną patiekalą ne tik papuošia, bet ir suteikia puikų skonį.

Cukinijų blynelius gaminu gan dažnai, tad jei ir jūs juos mėgstat taip pat kaip aš, turiu dar porą senesnių ir gerų receptų: Cukinijų blyneliai su avinžirniaisir Paprastieji cukinijų blyneliai.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*