Cukinijų ir morkų kepsneliai su svogūnu

Cukinijų ir morkų kepsneliai

Vienas populiariausių klausimų vasarą- ką gaminti iš cukinijos? Receptų yra įvairiausių, bet bene pats populiariausiais ir greičiausias yra cukinijų blyneliai. Juos gaminu labai dažnai, ir ne tik vasarą.

Šį kartą turėjau ir geltoną, ir žalią cukiniją, norėjosi kažko šiek tiek įdomesnio nei paprasti blyneliai, tad kepiau purius cukinijų kepsnelius su morkomis. Jos pagyvina skonį, na o šio recepto dėka kepsneliai gaunasi stori, purūs ir fotogeniški.

Receptui naudojau Lietuvos ūkininkų daržoves iš Lidl Lietuva.

Ingredientai

  • 1 žalioji cukinija;
  • 1 geltonoji cukinija;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • Krapų;
  • 1 kiaušinis;
  • Druską;
  • Pipirai;
  • 5 v. š. džiūvėsėlių;
  • 4 v. š. kvietinių miltų;
  • 4 v. š. smulkinto parmezano;
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Sutarkuojame cukinijas, užberiame šiek tiek druskos ir paliekame pastovėti pusvalandžiui. Nusunkiame skystį.
  2. Smulkiai supjaustome svogūną, sutarkuojame morkas, susmulkiname krapus, ir viską suberiame į dubenį su cukinijomis. Įberiame druskos, pipirų, įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome.
  3. Miltus sumaišome su džiūvėsėliais, parmezanu ir kepimo milteliais. Suberiame į daržoves, išmaišome.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų, rankomis formuojame daržovių kepsnelius ir kepame iš abiejų pusių po 5 minutes.
  5. Iškepusius kepsnelius dedame ant popierinių rankšluosčių aliejaus pertekliui sugerti.

Kepsnelius patiekiu su jogurtu, į kurį įmaišau žiupsnį druskos, šviežiais krapais.

Dėl svorio apatiniai kepsneliai šiek tiek susispaudė, bet nededant jų vienas ant kito, jie išlieka tokie purūs kaip viršutinis.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*