Daržovės su mėlynojo sūrio padažu

Daržovės gali būti ne tik garnyru, bet ir atstoti puikų, sveiką užkandį. Kepiau daržoves orkaitėje ir patiekiau su mėlynojo sūrio ir jogurto padažu. Jos sėkmingai atstojo nesveikus užkandžius, tokius kaip bulvių traškučiai, o mėlynasis sūris puikiai derėjo su daržovėmis.

Ingredientai

  • Bulvės;
  • Burokėliai;
  • Šparaginės pupelės;
  • Raudonieji svogūnai;
  • Vynuoginiai pomidoriukai;
  • Baklažanas;
  • Pievagrybiai;
  • Saldžioji bulvė;
  • Alyvuogių aliejus;
  • 3 česnako skiltelės;
  • Druska;
  • Pipirai;
  • Čiobrelis.

Padažui:

  • 100 g. graikiško jogurto;
  • 50 g. mėlynojo sūrio;
  • Žiupsnis druskos;
  • Žiupsnis pipirų;
  • 1 a. š. citrinos sulčių.

Gaminimo eiga

  1. Daržoves supjaustome juostelėmis ir griežinėliais, kaip patogiau. Apšlakstome aliejumi, suberiame prieskonius ir gerai išmaišome. Kepame 180 °C orkaitėje 50 minučių, kepant pamaišome.
  2. Į jogurtą įtrupiname mėlynąjį sūrį, įberiame druskos, pipirų, įspaudžiame citrinos sulčių. Gerai išmaišome.
  3. Iškepusias daržoves patiekiame šiltas, kartu su sūrio padažu.

Daržovės prieš kepimą
Daržovės po kepimo, patiektos su mėlynojo sūrio padažu

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*