Daržovių apkepas

Daržovių apkepas graikišku stiliumi

Vegetariškiems ir veganiškiems patiekalams pamažu tampant trendu bandau neatsilikti ir aš, tad pasidalinsiu savo mėgstamu daržovių apkepo receptu. Žinau kaip yra sunku priprasti prie vegetariškų patiekalų jei kasdien valgai mėsą, tad šiandien pasiūlysiu šiek tiek kitokį receptą.

Šiuo būdu kepamos daržovės puikiai išsitroškina, o jas papildo ne kas kitas, o graikiškasis fetos sūris ir žaliosios bei Kalamata alyvuogės. Man, kaip mėsos fanei, gal ir nelengva pripažint, bet šiame patiekale visiškai nieko netrūko!

Apkepą patiekiau gamintojo Luminarc kepimo ir serviravimo inde DIVALI iš indų salono Žana. Retas kuris kepimo indas gražiai atrodys ant stalo, o šie indai tikra fantastika. Būtent apvalus indas dar ir padėjo daržoves gražiai susukti ratu. Na o kaip viską paruošti, skaitome žemiau 🙂

Ingredientai

  • 1 cukinija;
  • 3 didelės bulvės;
  • 2 pomidorai;
  • 2 mėlynieji svogūnai;
  • 1 baltasis svogūnas;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 4 česnako siltelės;
  • Jūros druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • 1 a. š. raudonėlio;
  • 1 a. š. baziliko;
  • 20 g. šviežių petražolių;
  • 1 skardinė pomidorų savose sultyse;
  • Alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga

  1. Cukiniją, pomidorus, mėlynuosius svogūnus ir bulves supjaustome plonais griežinėliais. Cukinijų ir bulvių griežinėlius suberiame į dubenį, apšlakstome aliejumi, įberiame druskos, pipirų, raudonėlių, baziliko ir smulkintų šviežių petražolių. Įspaudžiame 2 česnako skilteles ir išmaišome.
  2. Keptuvėje lengvai apkepiname smulkintus svogūnus. Suberiame likusias 2 česnako skilteles, kubeliais pjaustytą papriką, ir kepiname kol šiek tiek suminkštės. Supilame konservuotus pomidorus, įberiame šiek tiek druskos, pipirų, maišome iki užvirimo.
  3. Paruoštus pomodorus supilame į apvalų DIVALI kepimo indą. Cukinijos, bulvių, pomidorų ir svogūnų griežinėlius dėliojame pakaitomis ant viršaus. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi, kepimo indą uždengiame folija ir dedame į 200 °C orkaitę kepti 40 minučių. Nuimame foliją, ir kepame dar 20 minučių.
  4. Daržoves patiekiame tame pačiame kepimo bei serviravimo inde. Nepamirštame paruošti alyvuogių ir fetos sūrio.

Daržoves dėliojame maždaug taip. Patogiausia gilus ir apvalus kepimo indas. Gilus tam, jog padažas neišbėgtų kepimo metu, o apvalus dėl patogumo sukant daržoves ratu.

Luminarc DIVALI kepimo ir serviravimo indas

Šis indas tinkamas įvairiausiems patiekalams. Pagamintas iš grūdinto stiklo, tad yra atsparus tiek smūgiams, tiek dideliems temperatūros pokyčiams. Naudoti galima ir mikrobangėse, ir orkaitėje, o kas smagiausia- jis atlaiko net iki 250 °C temperatūrą! O iš karštos orkaitės perkelti tiesiai ant stalo, DIVALI indai atrodys elegantiškai ir gražiai.

Mėgstantiems iškylas gamtoje – puiki proga pasirūpinti iškylai reikiamais indais, nes indų salonuose ŽANA , net 30% nuolaida maisto laikymo indams, gertuvėms ir ąsočiams. Puikiesiems Luminarc Divali indams iki birželio 24 dienos taikoma net 40% nuolaida.

Na o ant daržovių nepagailėkite fetos sūrio ir, žinoma, mėgaukitės alyvuogių teikiamu skoniu. Šita kombinacija yra kažkas neapsakomo.

Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su indų salonu ŽANA.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*