Grikių risotto su riešutais ir grybais

Grikiai! Visi juos mylim, bet ar kada bandėm gaminti su lazdyno riešutais? Ilgai netruksim, o grikius norėsis valgyt dažniau ir dažniau 🙂

Ingredientai

Kremui:

  • 1/2 puodelio lazdyno riešutų “Bellbake“;
  • 1/2 a. š. jūros druskos “Kania“;
  • 1 puodelio vandens;
  • 1/2 a. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių.

Grikiams:

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus “Primadonna“;
  • 1 svogūnas iš “Lidl turgelio“;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1 a. š. čiobrelių “Kania“;
  • 1 puodelis grikių “Campo Largo“;
  • 1/2 daržovių sultinio kubelio “Mikado“;
  • 250 g. rudųjų pievagrybių iš “Lidl turgelio“;
  • Jūros druskos “Kania“;
  • Maltų juodųjų pipirų “Kania“;
  • Smulkintų petražolių iš “Lidl turgelio“.

Visus produktus rasite Lidl parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Riešutus užmerkiame vandenyje ir laikome pernakt. Perplauname po tekančiu vandeniu, suberiame į blenderį, įpilame puodelį šalto vandens. Malame iki vientisos masės. Įberiame druską, įpilame citrinos sultis ir išmaišome. Galime arba perkošti, paliekant tik riešutų kremą, arba naudoti su visais smulkintais riešutais (naudojau su visais riešutais).
  2. Keptuvėje įkaitiname pusę šaukšto aliejaus ir kepiname smulkiną svogūną apie 5-7 minutes. Įspaudžiame česnaką, suberiame čiobrelius, ir kepiname minutę. Suberiame kelias valandas mirkintus ir perplautus grikius kartu su puodeliu daržovių sultinio. Uždengiame keptuvę, sumažiname ugnį ir troškiname 10 minučių.
  3. Kitoje keptuvėje įkaitiname likusį aliejų, suberiame smulkintus grybus, įberiame druskos ir maišydami kepiname 5-10 minučių, kol grybai gražiai paruduos.
  4. Pusę grybų sudedame į grikius, supilame riešutų kremą (palikdami porą šaukštų pabaigai), viską išmaišome ir porą minučių patroškiname. Patikriname ar netrūksta prieskonių, įmaišome smulkintas petražoles, užpilame likusį riešutų kremą ir patiekiame su grybais.

Riešutai patiekalui suteikia papildomo traškumo. Jeigu jo nenorite, maltus riešutus nukoškite ir naudokite tik riešutų kremą.

Skanaus!

Aušra

 

2 Comments

  1. Šiandien pabandžiau , labai patiko ! sis patiekalas taps favoritu 🙂

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*