Grikių troškinys su smidrais ir eringi grybais

Grikių troškinys su smidrais ir grybais

Grikių troškinį gaminau pirmą kartą, nes išties atsibodo grikius naudoti vien tik kaip garnyrą. Juk tiek daug įdomių receptų galima iš jų sukurti, tereikia nebegalvoti, jog grikiai tinka tik prie vištienos ir yra tik košė arba sportininkų maistas.

Eksperimentas pavyko puikiai, grikiai nėra vien tik verdami vandenyje, juos kuo puikiausiai galima ištroškinti kokosų piene, prieš tai lengvai apkepinus keptuvėje kartu su prieskoniais.

Eringi grybus ir smidrus naudojau kaip garnyrą šiam troškiniui. Jeigu šiuo metu jų nerandate (eringi grybus randu gan retai) vietoje jų galit naudoti lapinį kopūstą (kale), špinatus.

Ingredientai

  • 1 svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 2 cm imbiero šaknies;
  • 1/4 puodelio anakardžių;
  • 3/4 puodelio grikių;
  • 1 a. š. ciberžolės;
  • 1 a. š. paprikos prieskonių;
  • 1 a. š. kaledros;
  • 1/3 a. š. druskos;
  • 1/2 a. š. malto kumino;
  • 1 skardinė kokosų pieno;
  • 2 v. š. sojų padažo;
  • 1 puodelis vandens;
  • Kokosų aliejus kepimui.

Patiekimui:

  • Smidrai;
  • Eringi grybai.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek kokosų aliejaus. Apkepiname smulkintą svogūną, suberiame tarkuotą imbierą, įspaudžiame česnaką ir pakepame dar minutę.
  2. Į keptuvę suberiame grikius su anakardžiais, maišydami kepiname 2-3 minutes. Beriame prieskonius, pakepiname dar minutę, kol prieskoniai išskleis savo aromatą.
  3. Supilame kokosų pieną, sojų padažą ir puodelį vandens. Keptuvę uždengiame ir troškiname apie 20 minučių, kol grikiai suminkštės.
  4. Kol grikiai troškinasi, kitoje keptuvėje ghee svieste lengvai apkepiname eringi grybus ir smidrus, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
  5. Troškinį patiekiame su grybais ir smidrais ant viršaus.

Troškinys aromatingas, skoniu į saldžiąją pusę kokosų pieno dėka.

Eringi grybus rinkausi dėl jų ypatingo skonio. Apibūdint nesugebėsiu, juos reikia paragaut. Man labai patinka! Juos kartais randu didžiuosiuose prekybos centruose.

Riešutai patiekalui suteikia tekstūros, lengvo ir malonaus traškumo.

Na o dabar nuotraukos. Pirmoji- su filtru, antroji- realiam vaizdui parodyti. Paskutiniu metu pamėgau filtrus, nuotraukos tampa išraiškingesnės, labiau mano stiliaus.

Grikių troškinys su eringi grybais ir smidrais

Na o ši nuotrauka be jokių filtrų. Buitinė, bet kartais norisi pamatyti tą “tikrąjį“ patiekalo vaizdą.

Grikių patiekalų daug neturiu, bet jeigu ieškote kažko panašaus, rekomenduočiau išmėginti ir šį grikių risotto.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*