Įdarytos saldžiosios bulvės

Dėl jose esančių maistinių medžiagų gausos, saldžiosios bulvės yra laikomos viena naudingiausių daržovių. Lyginant su paprastomis bulvėmis, saldžiosios bulvės turi daugiau naudingų medžiagų ir yra mažiau kaloringos. Iškepa jos labai greitai, puikiai tinka prie mėsos. Pastaruoju metu šios bulvės labai išpopuliarėjo – jas itin mėgsta sportuojantys, sveiką gyvenseną propaguojantys žmonės.

Dažniausiai šias bulves tiesiog supjaustau kubeliais, apipurškiu alyvuogių aliejumi, apibarstau druska ir kepu orkaitėje. Jos skanios tiek vienos, tiek su paukštiena arba kita mėsa. Jei norisi kažko įpatingesnio, šis įdarytų bulvių “laivelių“ receptas turėtų patikti ieškantiems naujovių sveikuoliams. Na o jei tokiais nesate tai irgi ne bėda – kuo daugiau sūrio ant viršaus! 🙂

Ingredientai

  • 3 nedidelės saldžios bulvės;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 svogūnas;
  • 4 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
  • 50 g. neriebaus kreminio sūrio;
  • 1 puodelis virtų avinžirnių;
  • 1/4 puodelio tarkuoto mozarelos sūrio (arba bet kokio kito, neriebaus);
  • Druskos bei pipirų;
  • Žalumynų: krapų, svogūno laiškų, petražolių ar bet kokių Jūssų mėgstamų šviežių žolelių.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitėje 200° C temperatūroje kepame švariai nuplautas saldžiasias bulves su odelėmis apie 40-50 minučių. Joms iškepus perpjaunam per pusę ir paliekam atvėsti. (Kai bulvė tampa minkšta – ženklas kad iškepė)
  2. Kol bulvės vėsta, keptuvėje įkaitinam sviestą ir suberiam smulkiai pjaustytą svogūną. Kepam kol pageltonuos ir suminkštės (apie 5-10 minučių).
  3. Į dubenį iškrapštome visą saldžių bulvių minkštąją dalį. Šiek tiek minkštimo paliekam prie odelės – taip įdaryta bulvė išlaikys formą. Sutrinam bulvę su kreminiu sūriu ir jogurtu. Sudedam keptą svogūną, virtus avinžirnius, žiubsnį druskos bei pipirų. Taip pat galime įdėti savo mėgiamų žalumynų. Viską išmaišom.
  4. Bulvių odeles apšlakstom alyvuogių aliejum ir kepam 5 minutes – taip jos įgaus daugiau traškumo. Išimame odeles iš orkaitės ir prikemšame bulvių mase, viską apibarstome tarkuotu sūriu ir dedam į orkaitę dar 10-15 minučių. Jei mėgstat aštrumą, ant sūrio paberkite šiek tiek malto kajeno pipiro.

Štai toks mano mėgiamas saldžiųjų bulvių receptas su neriebiu sūriu. Pasitelkus fantaziją galima prigalvoti įvairiausių įdarų pagal kiekvieno šeimos nario pageidavimus. Na o čia labai tiktų špinatai, tad jei juos mėgstat – galit dėti netgi į šį receptą (špinatus reikėtų pakepti kartu su svogūnais).

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*