Kalafiorų pado pica su burrata

Kalafiorų pado pica su burrata

Picas tiesiog dievinu, na o jeigu jų padas dar ir iš daržovių- išvis fantastika! Prieš kurį laiką gaminau gardžią picą su saldžiųjų bulvių padu, kuri buvo išties puiki. O viskas prasidėjo kiek seniau, kai pirmą kartą išmėginau šią picą su kalafiorų padu.

Tiek saldžiosios bulvės, tiek kalafiorai puikiai pakeičia miltus, tad jei baiminatės papidomų kalorijų, arba netoleruojat glitimo, šios picos kaip tik jums!

Šį kartą pasinaudojau LIDL Lietuva parduotuvėse vykstančiais Italijos savaitės pasiūlymais, ir iškepiau bene pačią geriausią savo picą EVER! O geriausia tai ne vien dėl sveiko ir skanaus pado, bet ir nerealios skonių kombinacijos, kurią sukūrė mano mylima ITALIAMO produktų linija, o jos priekyje – gardžioji, burnoje tirpstanti burrata.

Receptas 1 picai (užtenka dviems žmonėms).

Ingredientai

  • 1/2 kalafioro ;
  • 1 kiaušinio;
  • 1/2 puodelio tarkuoto kietojo sūrio;
  • Vytinto Parmos kumpio ;
  • 1 burrata;
  • Pomidorų padažo su bazilikais;
  • Bazilikų ekstrakto;
  • Kaparių;
  • Saulėje džiovintų pomidorų;
  • Tarkuotos mocarelos;
  • Rukolos;
  • Druskos;
  • Itališkų prieskonių (žolelių).

Produktus, naudotus šiam receptui, rasite LIDL Lietuva parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Kalafiorų žiedus sumalame blenderiu iki ”ryžių” tekstūros. Suberiame į dubenėlį, dedame į mikrobangų krosnelę ir pašildome 5 minutes. Atvėsiname ir nusunkiame visą kalafiorų skystį.
  2. Į kalafiorus įmušame kiaušinį, suberiame tarkuotą sūrį, įberiame šiek tiek druskos, prieskoninių žolelių, ir gerai išmaišome. Kepimo popierių lengvai patepame aliejumi, ant jo formuojame picos padą. Dedame į 220 °C orkaitę kepti 15 minučių.
  3. Picos padą mentele atkeliame nuo kepimo popieriaus (gali šiek tiek prilipti). Aptepame pomidorų padažu, užberiame šiek tiek tarkuotos mocarelos. Dėliojame burratos gabalėlius, parmos kumpį, saulėje džiovintus pomidorus. Viską apipurškiame bazilikų ekstraktu ir dedame kepti atgal į orkaitę, kol išsilydys sūris.
  4. Ant iškepusios picos dedame kaparių, rukolos, pabarstome mėgstamų prieskonių, galime pagardinti šviežiais baziliko lapeliais.

Nors pica ir nėra didelė, burratos sūrio čia pakankamai daug, ir bent jau valgant vasaros metu, jos pilnai užtenka dviems valgytojams 🙂

Dėl padažo ir drėgno sūrio padas šiek tiek suminkštėja, tad nenustebkit jei jis nebus itin tvirtas. Tvirtesniam padui galite dėti šiek tiek miltų, arba rinktis kitą sūrį bei mažiau padažo. Na bet šito nerekomenduoju, nes originalus receptas pats skaniausias.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *