Lęšių troškinys su grybais

Lęšių troškinys su grybais

Greitai paruošiamas patiekalas pietums arba vakarienei- lęšių troškinys. Naudojau konservuotus lęšius, tačiau puikiai tiks ir senu geru tradiciniu būdu paruošti lęšiai: išbrinkinti vandenyje ir išvirti.

Ingredientai

  • 1 skardinė vakuume konservuotų lęšių;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 4 šalotinių svogūnų;
  • 150 g. rudųjų pievagrybių;
  • Druskos;
  • Maltų juodųjų pipirų;
  • 2 v. š. šviežių čiobrelių;
  • 1 v. š. pomidorų pastos.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų, lengvai apkepiname smulkintus svogūnus. Suberiame stambiai pjaustytus grybus ir kepiname 5 minutes. 
  2. Įberiame druskos, pipirų, suberiame čiobrelius. Sudedame lęšius, išmaišome, ir leidžiame šiek tiek pasitroškinti. Įmaišome šaukštą pomidorų pastos ir nukeliame keptuvę nuo ugnies.
  3. Lęšių troškinį patiekiame su bulvių koše.

Bulvių košės recepto nerašiau, nes net neabejoju kad kiekvienas turi savo mėgstamą bulvių košės paruošimo būdą.

Lęšių toškinys su bulvių koše

Paruošimas labai greitas ir paprastas, bet patiekalas tikrai vertas dėmesio. Skonis puikus, dera su bulvėmis, o lęšiai yra itin maistingi.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*