Makaronai su špinatais ir mocarela

Makaronų receptų daug nežinau, bet turiu porą tikrai gerų, kuriuos mėgstu ir visada su malonumu valgau. Visai neseniai išbandžiau šviežius makaronus. Jų pliusas tas, kad jie itin greitai išverda, tereikia vos trijų minučių. Šie makaronai yra minkštesni už džiovintus, tik jų galiojimo laikas, žinoma, yra trumpesnis.

Ingredientai

  • 250 g. šviežių makaronų;
  • 50 g. špinatų;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1/2 puodelio pieno;
  • 1 puodelis mocarelos sūrio;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Makaronus išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės, galite naudoti ir įprastus makaronus. Būtent šiuos penne šviežius makaronus viriau lygiai 3 minutes.
  2. Makaronams verdant, gaminam padažą. Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame smulkintą česnaką ir pamaišome. Suberiame mocarelą, įpilame pieną, įberiame druskos ir pipirų, ir viską kaitiname tol kol pilnai išsilydys sūris. Sudedame nuplautus špinatus ir maišydami troškiname tol, kol špinatai suminkštės.
  3. Padažą pertriname rankiniu trintuvu, stengdamiesi nepalikti jokių stambių špinatų lapų. Į padažą suberiame išvirusius makaronus, išmaišome ir iškart patiekiame. Valgome karštus.

Iš šio kiekio gavome 2 porcijas. Makaronus gerausia valgyti karštus, kol jie dar nesustingo.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *