Makaronų salotos pietums, garnyrui arba pietums dėžutėje.
Ingredientai
- 2 puodeliai Dobele Penne Rigate makaronų;
- 400 g. skardinė konservuotų kukurūzų;
- 250 g. skardinė raudonųjų pupelių;
- 1 avokadas;
- 3 laiškiniai svogūnai;
- Sauja petražolių;
- 1 čili pipiras;
- 6 kumpio juostelės;
- 100 g. feta sūrio;
Padažui:
- 5 v. š. graikiško jogurto;
- 3 v. š. laimo sulčių;
- 1/8 a. š. malto kumino;
- 1/4 a. š. saldžiosios paprikos prieskonių;
- 1/2 a. š. kajeno pipiro;
- 1 a. š. čili padažo;
- Druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga
- Išverdame makaronus ir perplauname šaltu vandeniu. Suberiame į gilų dubenį.
- Kukurūzus perplauname šaltu vandeniu ir nusausiname. Kepiname apie 5 minutes įkaitintoje keptuvėje, kas minutę pamaišydami. Atvėsusius kukurūzus suberiame į dubenį su makaronais.
- Susmulkiname avokadą, laiškinius svogūnus, petražoles, čili pipirą, fetą, keptą kumpį, ir viską suberiame į dubenį.
- Sumaišome visus padažo ingredientus, ir padažą supilame į salotas. Gerai išmaišome ir patiekiame.
Jeigu salotų iš karto nevalgysite, padažą, avokadą ir fetą siūlau įmaišyti tik prieš valgant.
Skanaus!
Aušra