Makaronų salotos su feta ir avokadu

Makaronų salotos pietums, garnyrui arba pietums dėžutėje.

Ingredientai

  • 2 puodeliai Dobele Penne Rigate makaronų;
  • 400 g. skardinė konservuotų kukurūzų;
  • 250 g. skardinė raudonųjų pupelių;
  • 1 avokadas;
  • 3 laiškiniai svogūnai;
  • Sauja petražolių;
  • 1 čili pipiras;
  • 6 kumpio juostelės;
  • 100 g. feta sūrio;

Padažui:

  • 5 v. š. graikiško jogurto;
  • 3 v. š. laimo sulčių;
  • 1/8 a. š. malto kumino;
  • 1/4 a. š. saldžiosios paprikos prieskonių;
  • 1/2 a. š. kajeno pipiro;
  • 1 a. š. čili padažo;
  • Druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Išverdame makaronus ir perplauname šaltu vandeniu. Suberiame į gilų dubenį.
  2. Kukurūzus perplauname šaltu vandeniu ir nusausiname. Kepiname apie 5 minutes įkaitintoje keptuvėje, kas minutę pamaišydami. Atvėsusius kukurūzus suberiame į dubenį su makaronais.
  3. Susmulkiname avokadą, laiškinius svogūnus, petražoles, čili pipirą, fetą, keptą kumpį, ir viską suberiame į dubenį.
  4. Sumaišome visus padažo ingredientus, ir padažą supilame į salotas. Gerai išmaišome ir patiekiame.

Jeigu salotų iš karto nevalgysite, padažą, avokadą ir fetą siūlau įmaišyti tik prieš valgant.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *