Orkaitėje kepti balzaminiai grybai

Greitai paruošiamas garnyras skubantiems. Jeigu dar nebandėte kepti pievagrybių su česnaku ir balzaminiu actu- suskubkite! Grybukai sultingi, minkšti, bet turintys šiek tiek traškumo. Rekomenduoju patiekti kartu su mėsos patiekalais arba bet kokiais kitais patiekalais, reikalaujančiais ryškių skonių garnyro.

Ingredientai

  • 450 g. rudųjų pievagrybių;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. balzaminio acto;
  • 2 v. š. sojų padažo;
  • 2 trintos česnako skiltelės;
  • 1/2 a. š. čiobrelio;
  • Juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Kruopščiai nuplauname grybus. Sumaišome su visais ingredientais ir suberiame į kepimo indą. Kepame 200 °C orkaitėje apie 20 minučių, kartas nuo karto pamaišydami.
  2. Grybus iš kepimo indo išimame kiaurasamčiu, patiekiame apibėrę šviežiais čiobrelio lapeliais.

Papildomai druskos neturėtų trūkti, kadangi jos yra tiek sojų padaže, tiek balzaminiame acte.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*