Orkaitėje kepti smidrai su bulvėmis

Smidrų sezoną stengiuosi išnaudoti kaip įmanoma labiau! Garnyrui ir pietų dėžutėms renkuosi orkaitėje keptus smidrus su raudonosiomis bulvėmis. O kad skonis nebūtų nuobodus, paliekų bulvių žieveles, o daržoves gardinu savo mylimu balzaminiu actu ir česnaku. Daržovės greitai paruošiamos, skanios, atrodo gražiai.

Ingredientai

  • 250 g. smidrų;
  • 300 g. raudonų bulvių;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v. š. balzaminio acto;
  • 1 česnako skiltelė;
  • Druskos;
  • Maltų juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Nuplauname ir šepetėliu nušveičiame bulves, supjaustome kubeliais. Suberiame į kepimo indą, užpilame aliejumi, balzaminiu actu, įspaudžiame česnaką, įberiame druskos ir viską išmaišome. Kepame 20 minučių 200 °C orkaitėje.
  2. Nuplauname šparagus, nupjauname sumedėjusius galiukus, perpjauname juos pusiau. Sudedame į indą su bulvėmis, jei trūksta aliejaus, įpilame dar šiek tiek. Viską išmaišome ir kepame dar 15 minučių.
  3. Iškepusias daržoves apiberiame pipirais, jeigu trūksta, įlašiname dar šiek tiek balzaminio acto.

Bulves valgome vienas, arba kaip garnyrą. Keptos daržovės puikiai tinka pietų dėžutėms.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*