Smidrų sezoną stengiuosi išnaudoti kaip įmanoma labiau! Garnyrui ir pietų dėžutėms renkuosi orkaitėje keptus smidrus su raudonosiomis bulvėmis. O kad skonis nebūtų nuobodus, paliekų bulvių žieveles, o daržoves gardinu savo mylimu balzaminiu actu ir česnaku. Daržovės greitai paruošiamos, skanios, atrodo gražiai.
Ingredientai
- 250 g. smidrų;
- 300 g. raudonų bulvių;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 2 v. š. balzaminio acto;
- 1 česnako skiltelė;
- Druskos;
- Maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga
- Nuplauname ir šepetėliu nušveičiame bulves, supjaustome kubeliais. Suberiame į kepimo indą, užpilame aliejumi, balzaminiu actu, įspaudžiame česnaką, įberiame druskos ir viską išmaišome. Kepame 20 minučių 200 °C orkaitėje.
- Nuplauname šparagus, nupjauname sumedėjusius galiukus, perpjauname juos pusiau. Sudedame į indą su bulvėmis, jei trūksta aliejaus, įpilame dar šiek tiek. Viską išmaišome ir kepame dar 15 minučių.
- Iškepusias daržoves apiberiame pipirais, jeigu trūksta, įlašiname dar šiek tiek balzaminio acto.
Bulves valgome vienas, arba kaip garnyrą. Keptos daržovės puikiai tinka pietų dėžutėms.
Skanaus!
Aušra