Orkaitėje keptos tunu įdarytos bulvės

Bulvės švarkeliuose, arba angl. jacket potatoes – firminis anglų patiekalas. Gyvendama Anglijoje niekaip nesupratau, na kaip jie tas bulves gali valgyt – kas ten tokio nuostabaus? Juk tai tik bulvė. Taip galvojau tol, kol pagaliau pati išbandžiau šį patiekalą, ir supratau kodėl jie taip pamišę dėl jo. Kaip skanu! Įvairiausi įdarai, kalnas sūrio. Kadangi pradėjau rūpintis savo mityba, o jie valgo tikrai gan riebiai, pradėjau bulves kepti namie, prieš tai gerai apgalvojusi koks bus įdaras. Pagaliau turiu sveiką keptos bulvės receptą, kurį tiesiog dievinu 🙂 Idėja dalinuosi su jumis ir tikiuosi, kad šią bulvę pamėgsite taip kaip ir aš ją be galo be krašto mėgstu!

Ingredientai

  • 4 vidutinio dydžio bulvės;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • Druska ir pipirai;
  • 1 v. š. sviesto;
  • Skardinė tuno savose sultyse (180 g);
  • 50 g saldžiųjų kukurūzų;
  • 1/3 puodelio čederio sūrio;

Papuošimui: kaparėlių, čiobrelių, kitų žalumynų.

Gaminimo eiga

  1. Bulves nuplauname ir nušveičiame šepetėliu.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Kepimo skardą patiesiame folija ir išdėliojame nuplautas bulves. Apšlakstome aliejumi, apiberiame druska ir įtriname bulvių paviršių. Smeigtuku kiekvienoje bulvėje padarome po keletą skylučių ir dedame kepti 20 minučių. Įsitikiname, kad bulvės nesiliečia viena prie kitos.
  3. Bulves apverčiame, temperatūrą sumažiname iki 170 °C ir kepame dar 30 minučių.
  4. Iškepus bulvėms, išimame iš orkaitės ir leidžiame šiek tiek pastovėti kad šiek tiek pravėstų. Bulves įpjauname išilgai ir paspaudžiame iš abiejų galų kad prasiskirtų. Dedame po mažą gabalėlį sviesto, įberiame šiek tiek pipirų ir druskos. Šaukštu dedame tuną, kukurūzus, tarkuotą sūrį. Viską dedame atgal į orkaitę kepti tol, kol sūris išsilydys.
  5. Bulves apibarstome kaparėliais, čiobreliais ar kitais Jūsų mėgstamais žalumynais.

Patiekiame su salotomis ir valgome karštas.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*