Pica su kalafiorų padu

Sveikesnė pica – realybė ar mitas? Viska tikrai įmanoma. Šį kartą be miltų, o vietoj jų picos padui naudosime kalafiorą. Buvau skeptiška, bet kalafioras nenuvylė ir pica buvo labai gardi. O kad pica būtų tikrai sveika (tiek, kiek pica gali būti sveika), nededam jokių dešrų, apsistojam ties daržovėmis arba virta vištiena.

Ingredientai

Padui:

  • 1/2 didelio kalafioro iš ”Lidl turgelio”;
  • 1/2 puodelio tarkuoto parmezano ”Lovilio”;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 v. š. maltų avižų dribsnių;
  • Česnako iš ”Lidl turgelio”;
  • Dažiovinto baziliko;
  • Druskos ”Kania”;
  • Saldžiosios paprikos prieskonių ”Kania”;
  • Pipirų ”Kania”;

Picai:

  • Pomidorų pastos ”Mikado”;
  • Mocarelos ”Lovilio”;
  • Rudųjų pievagrybių ”Champs”;
  • Konservuotų kukurūzų ”Freshona”;
  • Raudonosios paprikos iš ”Lidl turgelio”.

Visus produktus rasite Lidl parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Paruošiame picos padą. Blenderyje susmulkiname kalafiorų žiedelius iki kalafiorų ryžių – itin smulkių gabalėlių. Naudosime 3 puodelius šių smulkintų kalafiorų (1 puodelis=220ml). Kiek įmanoma išsunkiame skystį iš kalafiorų, viską suberiame į gilų dubenį.
  2. Į kalafiorus suberiame tarkuotą parmezaną, įpilame išplaktą kiaušinį, suberiame sumaltas avižas ir šiek tiek prieskonių pagal skonį: druskos, pipirų, baziliko, česnako, paprikos. Viską gerai išmaišome.
  3. Kalafiorų mišinį sukrečiame ant kepimo popieriaus ir formuojame picos padą mentelės bei rankų pagalba. Darome ne per storą, bet ir ne per ploną- tokį, kaip nuotraukoje. Dedame į 220 °C orkaitę kepti 10 minučių.
  4. Šiek tiek pravėsusį picos padą tepame pomidorų pasta, beriame tarkuotą mocarelą, pjaustytas daržoves. Proporcijas dėliojam kiekvienas pagal save. Dedam atgal į orkaitę kepti apie 7 minutes arba tol, kol sūris išsilydys ir daržovės suminkštės.
  5. Porą minučių leidžiame iškepusiai picai pravėsti, pjaustome ir ragaujame!

Nepagailėkit prieskonių į picos padą, ypač baziliko. Tiek kvapas, tiek skonis tikrai atpirks visus vargus! Neretai girdžiu, kad skaitytojai neturi vienokio ar kitokio prieskonio, dėl to į receptus jų išvis nededa. Iš savo patirties galiu pasakyt, kad į prieskonius investuoti labiausiai verta! Vos žiupsnelis tam tikro prieskonio gali kardinaliai pakeist patiekalo skonį, padaryt jį žymiai geresniu. O kai valgai sveikiau, atsisakai tam tikrų produktų, prieskoniai labai padeda.

Kaip jau greičiausiai pastebėjote, pati dažniausiai apsipirkinėju Lidl parduotuvėje. Parduotuvė visai šalia namų, kainos bene geriausios mūsų rinkoje, o kadangi gaminu tikrai daug, kaina labai svarbu. Kadangi šiam receptui baziliko prieskonių ten neradau, radau baziliką vazonėlyje! Jie yra nerealūs. Kvepia fantastiškai, nebrangūs. Kai visko nesunaudoju (vazonėlis gyvuoja apie savaitę arba šiek tiek ilgiau), likučius susidžiovinu ir susismulkinu. Rezultate gaunu kvapnius, kokybiškus prieskonius 🙂 Ar kada bandėt? Tą patį darau su čiobreliais.

Šiek tiek nukrypom nuo temos. Grįžtant prie jos – nepagailėkit prieskonių ir mėgaukitės namine, sveikesne pica 🙂

Padas, šiek tiek picai pravėsus, sutvirtėja.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *