Raudonųjų lęšių karis su špinatais

Jau ne kartą esu kalbėjusi apie lęšių naudą, ir juos vadinusi superkruopomis. Kokiose dar kruopose gamine rasti tiek daug naudingųjų medžiagų? Baltymai, angliavandeniai, riebalai, skaidulos, kalis, magnis, kalcis.. Ir čia dar ne viskas! Nepaneigsi, kad lęšiai ne superkruopos 🙂 Pati naudoju raudonuosius ir žaliuosius. Raudonuosius naudoju įvairiuose troškiniuose, indiškame karyje (ang. curry) arba sriubose. Na o žaliuosius labiausiai mėgstu salotose arba vietoj garnyro.

Šiandien gaminau savo mėgstamą indišką karį, kurio receptą kartoju nuolatos. Kurį laiką pagyvenusi Anglijoje pradėjau gaminti indiškus troškinius, nors iki tol niekada nesu net mėginusi. Prieskonius pritaikiau savo skoniui, kadangi nesu labai stiprių skonių ir kvapų mėgėja.

Gaminsime 4 porcijas.

Ingredientai

  • 2 v. š. kokosų aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 5 cm imbiero šaknis;
  • 2 a. š. maltos kalendros;
  • 2 a. š. malto kumino;
  • 2 a. š. saldžiosios paprikos prieksonių;
  • 1 a. š. maltos ciberžolės;
  • 1/2 a. š. malto kajeno pipiro;
  • 1 skardinė smulkintų konservuotų pomidorų;
  • 1 skardinė kokosų pieno;
  • 1 puodelis raudonųjų lęšių;
  • 2 saujos špinatų;
  • 1 a. š. druskos;
  • Keletas šviežios kalendros šakelių.

 

Gaminimo eiga

  1. Gilioje keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų. Svogūnus susmulkiname, suberiame į keptuvę ir kepiname kol suminkštės- apie 5 minutes. Įspaudžiame česnaką, pamaišome, ir viską pakepiname dar apie minutę. Galiausiai sudedame tarkuotą imbierą, visus prieskonius, ir maišydami kepiname 30 sekundžių.
  2. Į keptuvę supilame konservuotus pomidorus. Jiems užvirus, keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname dar 5 minutes.
  3. Sudedame lęšius, įpilame puodelį vandens, suberiame druską ir troškiname 15 minučių. Jeigu lęšiai sugeria visą skystį, įpilame dar šlakelį vandens.
  4. Į keptuvę supilame kokosų pieną, viską išmaišome ir troškiname apie 5 minutes. Per tiek laiko troškinys turėtų sutirštėti. Į troškinį įmaišome smulkintus špinatų lapus ir kalendras, o keptuvę nukeliame nuo ugnies. Paragaujame ar netrūksta prieskonių, jei trūksta – pagardiname pagal skonį.

Iš pirmo žvilgsnio receptas gali pasirodyti sudėtingas, bet taip tikrai nėra. Patiekalas vertas būti išbandytas 🙂

Lęšiais bent kartą į savaitę pakeičiu patiekalus su mėsa.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*