Raudonųjų lęšių troškinys su pomidorais, patiektas su keptais lavašais ir ryžiais

Raudonųjų lęšių troškinys

Raudonųjų lęšių troškinys yra vienas geriausių mano patiekalų. Jau ne kartą pasakojau apie lęšių teikiamą naudą, ir kaip juos rekomenduoju įtraukti į savo mitybą. Šiuo metu mano mitybai reikia daug baltymų, o kadangi vištiena jau šiek tiek pabodo, ją keičiu būtent lęšiais.

Lęšių troškiniai niekada nenuvilia. Nesijaučia, jog valgai kruopas, o panaudojus tinkamus prieskonius, patiekalo skonis gali jus nunešti į devintą dangų 🙂 Net neperdedu. Šis troškinys yra bene dažniausiai gaminamas mano namuose jau ne vienerius metus!

Kadangi šią savaitę Lidl Lietuvaparduotuvėse vyksta skonių iš Rytų savaitė, pasiūloje gausus ‘‘1001 Delights“ prekių pasirinkimas. Griebiau lęšius, tortilijas, prieskonių mišinių, ir su pirkiniais skubėju tiesiai į virtuvę, nes žinojau koks fantastiškas rezultatas laukia!

Gaminsime 3-4 porcijas.

Ingredientai

  • 4 česnako skiltelės;
  • 3 cm imbiero šaknis;
  • 3 a. š. prieskonių mišinio Ras el Hanout* “1001 delights“;
  • Juodųjų pipirų “Kania“;
  • Druskos;
  • 1 puodelis (220 ml) raudonųjų lęšių “1001 delights“;
  • 3 pomidorai iš “Lidl turgelio“;
  • 500 ml sultinio;
  • 200 ml kokosų pieno “Vitasia“;
  • Petražolių;
  • Kokosų aliejaus kepimui;
  • Lavašų.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname šaukštelį kokosų aliejaus, suberiame tarkuotą česnaką su imbieru, porą minučių pakepiname. Suberiame visus prieskonius, išmaišome, ir pakepiname apie 30 sekundžių.
  2. Suberiame smulkintus pomidorus, lęšius, užpilame suktiniu, uždengiame keptuvę dangčiu ir leidžiame troškintis 20-25 minutes.
  3. Lęšiams sugėrus sultinį, supilame kokosų pieną, suberiame smulkintas petražoles ir troškiname tol, kol viskas sutirštės.
  4. Lavašus supjaustome nedideliais gabaliukais ir pakepiname keptuvėje iš abiejų pusių. Patiekiame atvėsiusius kartu su troškiniu.

Ras el Hanout* – prieskonių mišinys. Sudėtis: ciberžolė, kalendra, aitrioji paprika, pankoliai, česnakai, kuminas, imbieras, juodieji pipirai, vaistinės ožragės.

Jeigu neturite ar nerandate šio mišinio, prieskonius susimaišykite patys. Nebūtina dėti jų visų, galite papildomai dėti kario, jeigu jį mėgstate.

Raudonųjų lęšių troškinys su kokosų pienu ir pomidorais, patiektas su keptomis tortilijomis ir ryžiais.
Raudonųjų lęšių troškinys su pomidorais

Keptas lavašas savo taškumu puikiai papildo šį patiekalą. Išties radonųjų lęšių troškinius valgau dažnai, ir visada juos derinu su ryžiais. Pati stebiuosi, kaip niekada nesugalvojau jo patiekti su lavašu ar pita, tikrai verta pamėgint!

Jeigu dėl kažkokių priežasčių nevartojate kokosų pieno, jį galite keisti grietine arba jogurtu. Na o jeigu netinka nei vienas iš šių variantų, anksčiau gaminau labai panašų troškinį su špinatais, o jo receptą galite rasti čia.

Raudonųjų lęšių troškinys su kokosų pienu ir pomidorais, patiektas su keptomis tortilijomis ir ryžiais.

Išties taip ir neprisėdau pavalgyt- dalį troškinio išragavau būtent taip, stovint, su šiais keptais lavašais 😀 Stovėjau ir nekukliai galvojau, kaip puikiai pasidarbavau. Ir išties, skonis puikus 🙂

Raudonųjų lęšių troškinys su kokosų pienu ir pomidorais, patiektas su keptomis tortilijomis ir ryžiais. Raudonieji lęšiai ''1001 delights'' iš Lidl Lietuva.

Paruošimas itin lengvas, tad griebkit pomidorus, lęšius, ir nieko nelaukdami pasimėgaukite sveika, maistinga vakariene be mėsos 🙂

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*