Ryžių ir daržovių troškinys

Ryžių ir daržovių troškinys

Šiandien gaminau nuostabų troškinį. Receptas gimė visai netyčia, na o kaip, skaitykite įrašo gale. Ryžių troškinys gali būti ne tik plovas, bet iš puikus vegetariškas patiekalas su daržovėmis. Tęsiame misiją būti sveikiems, ir pasikrauti vitaminų!

Ingredientai

  • 1.3 l daržovių sultinio ;
  • 1 puodelis ryžių*;
  • 220 g. rudųjų pievagrybių;
  • 2 morkos;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 2 saliero stiebai;
  • 1 saldžioji bulvė;
  • 1svogūnas;
  • 2 lauro lapai;
  • 3 v. š. sviesto;
  • 2 v. š. kvietinių miltų;
  • 1.5 puodelio pieno;
  • 2 saujos lapinio kopūsto kale;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Į puodą sudedame smulkintas daržoves: grybus, morkas, salierą, česnaką, saldžiąją bulvę, svogūną. Supilame ryžius, įmetame lauro lapus, supilame sultinį ir viską verdame tol, kol išvirs ryžiai ir suminkštės daržovės.
  2. Sriubai verdant, paruošiame padažą. Ištirpiname sviestą, įmaišome miltus ir palaikome ant ugnies apie minutę. Pilame pieną, maišome tol, kol padažas gausis vientisas.
  3. Į sriubą supilame padažą, išmaišome, ir sudedame lapinio kopūsto (kale) lapus. Paragaujame, jei trūksta, įberiame šiek tiek druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Ryžių ir daržovių troškinys

*Troškiniui naudojau paprastus baltuosius ryžius. Galima naudoti laukinius ryžius (juodus) arba ruduosius ryžius, ypač rekomenduočiau juos naudoti, jeigu pagal šį receptą gaminsite sriubą, o ne troškinį.

Ką turiu omenyje sakydama, jeigu gaminsite sriubą? Su šiuo receptu buvo tokia istorija 🙂 Planavau gaminti sriubą, bet gavosi, kaip gavosi. Recepto neperdariau, nes gavosi puikus troškinys, tiesiog kitą kartą žinosiu ką daryti, arba ko nedaryti, kad iš sriubos nesigautų troškinys.

Išties su šia problema susiduriu dažnai. Mėgstu viską dėti ”iš akies”, o dar dažnai tikrai nepagailiu produktų, tad iš daugumos bandymų gaminti sriubą, gaunasi troškiniai.

Norite sriubos? Į padažą dėkite mažiau miltų, o į sriubą- mažiau ryžių. Ir geriau naudokit kietesnius, kaip minėjau šiek tiek aukščiau, o ne baltuosius.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *