Saldžių bulvių ir morkų kotletai

Daržovių kotletai yra puikus būdas padidinti suvartojamų daržovių kiekį. Kartais tiesiog pritrūkstame fantazijos ir nežinome, ką įdomaus pagaminti iš daržovių apart tiesiog jas išverdant ar iškepant. Šiandien šlovė ir visi aplodismentai atitenka saldžiosioms bulvėms ir morkoms- iš jų kepame sveikus kotletukus.

Ingredientai

  • 2 saldžiosios bulvės iš “Lidl turgelio“;
  • 200 g morkų iš “Lidl turgelio“;
  • 3 laiškiniai svogūnai iš “Lidl turgelio“;
  • 1 čili pipiras iš “Lidl turgelio“;
  • 1 česnako skiltelė iš “Lidl turgelio“;
  • Sauja petražolių iš “Lidl turgelio“;
  • 4 v. š. miltų “Castello“;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus “Primadonna“;
  • Jūros druskos “Kania“;
  • Juodųjų pipirų “Kania“;
  • 1/2 laimo iš “Lidl turgelio“.

Padažui:

  • 100 g natūralaus jogurto “Pilos“;
  • 1/3 ilgavaisio agurko iš “Lidl turgelio“;
  • 2 skiltelės česnako iš “Lidl turgelio“;
  • Keletas šakelių krapų iš “Lidl turgelio“;
  • Jūros druskos “Kania“;
  • Juodųjų pipirų “Kania“.

Visus produktus rasite Lidl parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Kepimo skardą patiesiame kepimo popieriumi, lengvai patepame aliejumi.
  2. Morkas ir bulves sutarkuojame, nusunkiame daržovių skystį ir sudedame į gilų dubenį. Kuo sausesnės daržovės, tuo traškesni kotletukai. Suberiame smulkintus laiškinius svogūnus, petražoles ir čili pipirą, įspaudžiame česnaką. Pagardiname druska, pipirais, įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Galiausiai įberiame miltus, ir dar kartą išmaišome.
  3. Šaukštu formuojame nedidelius apvalius kotletukus, lengvai apšlakstome aliejumi. Kepame 20-25 minutes, kol gražiai apskrus.
  4. Paruošiame padažą. Smulkiai sutarkuojame agurkus, nusunkiame skystį ir sukrečiame į jogurtą. Įspaudžiame česnaką, suberiam smulkintus krapus ir pagardinam druska bei pipirais.

Daržovių kotletukus patiekiame su laimo skiltelėmis ir jogurto padažu. Prieš valgant, laimo sultis užspaudžiame ant kotletukų, juos merkiame į padažą ir skanaujame.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*