Saldžių bulvių pica

Saldžiųjų bulvių pica

Saldžioji bulvė tinka ne tik virimui, kepimui, sriuboms bei troškiniams, bet ir puikiai atstoja picos padą. Tai sveikesnė alternatyva tradiciniam, miltiniam picos padui. Skonis, žinoma, kitoks, tačiau norintiems į savo mitybą įtraukti kuo daugiau daržovių, šis picos variantas turėtų patikti.

Jeigu nebandėte saldžiųjų bulvių, būtinai išmėginkite. Picos pade jos turi itin ypatingą specifinį skonį, kuris sėkmingai pakeičia mums įprastą miltinį padą. Dideles saldžiąsias bulves perku Lidl turgelyje, nes ten jos dažniausiai turi gerą formą ir patogios naudoti. Daržovių picos dabar itin populiarios, tad nesivaržykit ir drąsiai mėginkit. Ir jeigu ant picos norėsis daugiau ingredientų- patikėkit, visko čia užtenka, ir nieko nepasigesit.

Ingredientai

Padui:

  • 1 saldžioji bulvė iš “Lidl turgelio“;
  • 2/3 puodelio avižinių dribsnių “Crownfield“;
  • 1/2 a. š. jūros druskos “Kania“;
  • Žiupsnis česnakų granulių “Kania“;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus “Primadona“;
  • 1/2 a. š. džiovinto baziliko;
  • 1 kiaušinis.

Viršutinei daliai:

  • 120 g. tarkuotos mocarelos “Lovilio“;
  • 2 pomidorų iš “Lidl turgelio“;
  • Šviežio baziliko iš “Lidl turgelio“;
  • Juodųjų pipirų “Kania“.

Visus produktus rasite Lidl Lietuva parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Saldžiąją bulvę nulupame, nuplauname ir supjaustome stambiais gabalėliais. Bulvę sudedame į blenderį, kartu suberiame avižinius dribsnius ir susmulkiname. Įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius ir blenderio pagalba sumaišome iki vientisos masės.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Kepimo skardą patiesiame kepimo popieriumi, ant jo supilame bulves ir rankomis formuojame apvalų picos padą.
  3. Kepame orkaitėje 25 minutes, arba tol, kol pado viršus taps traškiu ir sausu. Išimame iš orkaitės, leidžiame pravėsti, ir mentelės pagalba apverčiame. Viršų aptepame aliejumi ir dedame atgal į orkaitę kepti iki 10 minučių.
  4. Ant picos pado beriame mocarelą, dėliojame plonais griežinėliais pjaustytus pomidorus, pagardiname pipirais ir dedame į orkaitę kepti tol, kol išsilydys sūris. Išimame iš orkaitės, apiberiame smulkintu šviežiu baziliku ir patiekiame šiltą.

Daržovinė pica

Picą rekomenduoju pjaustyti dar jai esant karštai arba šiltai, nes vėliau padas sutvirtėja ir gali lūžinėti kraštai. Valgome iš karto arba vėliau šaltą. Šios picos nerekomenduoju šildyti mikrobangų krosnelėje, nes padas suminkštėja ir ima byrėti. Na o kątik iškepusios picos gabalėliai traškūs, tvirtu padu, o pati pica be galo skani!

Saldžių bulvių pica

Anksčiau dalinausi kitos, sveikesnės picos receptu, kurios padą gaminau iš kalafiorų. Nors ir ji buvo tikrai skani, jeigu reikėtų rinktis tarp šių dviejų, rinkčiausi saldžiosios bulvės padą.

Sukurta su Lidl lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*