Kepti smidrai su kiaušiniu

Smidrai su kiaušiniu

Pagaliau prasidėjo mano ilgai lauktas smidrų sezonas. Juos galėčiau valgyti net kasdien, visur ir su viskuo. Skaniausi- lengvai apkepti, su itin kokybišku tyru alyvuogių aliejumi.

Kuo smidrai naudingi:

  • Neturi cholesterolio, puikus ląstelienos šaltinis;
  • Nekaloringi, tinka metant svorį;
  • Gausu vitaminų (A, B, C, T, K), mineralų, kalio, geležies, folinės rūgšties;
  • Turi skaidulų, aminorūgščių, antioksidantų, priešuždegiminių savybių.

Alyvuogių aliejus patiekalą papildo savo gerosiomis savybėmis: monosotieji riebalai gerina smegenų veiklą, didina gerojo cholesterolio kiekį, gerina kraujo cirkuliaciją, netgi padeda atitolinti senėjimą.

Būtent dėl šių priežasčių stengiuosi ne tik dažnai mėgautis smidrais, bet ir į savo kasdieninę mitybą įtraukti kokybišką alyvuogių aliejų.

Šiam patiekalui rinkausi Martin De Prado alyvuogių aliejų iš inTASTE World, kurį galite rasti kokybiško ir tikro skonio maisto parduotuvėse TIKRA. Kur jas rasti, skaitykite įrašo pabaigoje.

Keliaujam gaminti pavasariško ir sveiko patiekalo!

Ingredientai

  • Sauja smidrų;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus ”Martin De Prado”inTASTE World;
  • 1 a. š. balzaminio acto ”Gallo Portugal” inTASTE World;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 v. š. acto;
  • 1 v. š. parmezano sūrio;
  • Prosciutto kumpio;
  • Žiupsnis druskos.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus. Smidrus nuplauname, nupjauname kietus kotų galus ir sudedame į keptuvę. Vartydami kepame tol, kol suminkštės.
  2. Į keptuvę suberiame trintą česnaką, įberiame šiek tiek druskos ir pakepame dar porą minučių.
  3. Kiaušinį įmušame į mažą dubenėlį. Puode įkaitiname vandenį. Įpilame šaukštą acto, šaukštu maišydami vandenį padarom ”sūkurį” ir į jį įpilame kiaušinį. Įsitikinę, jog vanduo neburbulioja, kiaušinį paliekame 3 minutėms.
  4. Iškepusius smidrus sudedame į lėkštę. Ant viršaus dedame prosciutto kumpį ir virtą kiaušinį. Viską apiberiame parmezanu, apšlakstome balzaminiu actu ir itin tyru alyvuogių aliejumi Martin De Prado.

Kepti smidrai su itin tyru alyvuogių aliejumi ”Martin De Prado”

Patiekalas tiks pusryčiams, priešpiečiams ir netgi lengvai vakarienei. Smidrų iki galo neiškepu, palieku lengvai traškius. Alternatyviai, smidrus galite kepti ir orkaitėje, tačiau iškepę jie būna šiek tiek sausesni.

Alyvuogių aliejus šiai daržovei suteikia ypatingą skonį, išties jį net sunku aprašyti. Smagiausia, jog eilinį kartą įsitikinu, kad sveikai galima valgyti ir labai skaniai! 🙂

Kokybiško alyvuogių aliejaus ieškokite parduotuvėse TIKRA:

  • Vilniuje: Parduotuvė „TIKRA“, PC BIG, Ukmergės g. 369;
  • Kaune: Parduotuvė „TIKRA“, PC MOLAS, K. Baršausko g. 66A;
  • Panevėžyje: Parduotuvė „TIKRA“, PC Maxima, Ukmergės g. 23;
  • Klaipėdoje: Parduotuvė “TIKRA“, Svajonės g. 40.
Smidrai su kiaušiniu

Sukurta su inTASTE World.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *