Makaronai su pomidorais ir krevetėmis

Spagečiai su krevetėmis

Dievinu makaronus. Gero recepto paslaptis- padažas. Jeigu padažas pavyks puikiai, sultingi ir gardūs makaronai garantuoti.

Padažas su pomidorais yra mano favoritas. Jų jau turiu įvairiausių: su saulėje džiovintais pomidorais, orkaitėje keptais, pomidorų tyre. Vieną savo mėgiamų receptų patobulinau, į makaronus įkombinavusi krevetes: o koks skonis! Nekantraudama dalinuosi receptu.

Visas receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva ir patiekalui naudojant tik geriausius jų produktus. Džiaugiuosi jau ilgą laiką galėdama dalintis savo mėgiamiausiais sveikesnio maisto receptais, ir tuo pačiu visus produktus rasti vienoje vietoje 🙂

Ingredientai

  • 225 g. šaldytų krevečių “Ocean Sea“;
  • 1 puodelis vandens;
  • Petražolių šakelės iš “Lidl turgelio“;
  • Juodieji pipirai “Kania“;
  • Druska “Kania“;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus “Deluxe“;
  • 1 puodelis vynuoginių pomidorų “ToPmato“;
  • 250 g. trintų pomidorų “Freshona“;
  • 1/2 a. š. čili dribsnių;
  • 200 g. viso grūdo spagetti makaronų “Combino“;
  • Parmezano “Lovilio“.

Gaminimo eiga

  1. Makaronus išverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Verdame 2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame smulkintą česnaką kartu su čili dribsniais, pakepiname minutę. Įpilame puodelį verdančio vadens, suberiame pipirus, smulkintas petražoles, žiupsnį druskos, ir leidžiame užvirti.
  3. Į keptuvę suberiame pusiau perpjautus pomidoriukus kartu su trintais pomidorais. Padažui užvirus, įberiame šiek tiek maltų pipirų, uždengiame keptuvę, sumažiname ugnį, ir leidžiame troškintis 10 minučių. Nukeliame dangtį, padidiname ugnį, ir troškiname dar apie 5 minutes arba tol, kol padažas sutirštės.
  4. Į keptuvę sudedame krevetes, ir troškiname dar apie 5 minutes. Sudedame makaronus, viską gerai išmaišome ir dedame į lėkštes.
  5. Makaronus gardiname smulkintomis petražolėmis ir parmezanu.

Spageti su krevetėmis

Makaronai labai sultingi, lengvai aštrūs, o parmezanas, kaip visada, pagyvina patiekalą. Jokiu būdu nevenkite valgyti makaronų, jie yra sveiki, tiesiog venkite riebių padažų.

Makronai iš arti

Sukurta su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*