Vegetariškas burgeris su gvakamole, grybų ir pupelių paplotėliu

Vegetariškas burgeris

Paskutiniu metu stengiuosi valgyti vis mažiau mėsos, ir ieškau įvairiausių alternatyvų, kas galėtų ją pakeisti.

Ne išimtis buvo ir šie burgeriai. Kad ir kaip dievinčiau brandintą jautieną, burgeriai su mėsa yra labai įprasti, ir jais jau nieko nenustebinsi. O kas, jei pagamintum tokį paplotėlį be mėsos burgeriui, kad būtų sunku atskirti, jog jis ne iš mėsos? Įdomu, ar ne? 🙂

Žinoma, kadangi esu užkietėjusi mėsavalgė, burgeriai su mėsa yra ir bus mano TOP 1. Bet šį kartą manau pagaminusi tokį skanų vegetarišką burgerį, jog jis eis iškart po mano mėgstamiausiojo su jautiena! Įdomu? Nieko nelaukiam ir sekam receptą!

Ingredientai

Paplotėliams reikės:

  • 2 Portabella grybų;
  • 1 puodelio virtų raudonųjų pupelių;
  • 1/2 raudonojo svogūno;
  • 1 puodelio smulkinto brokolio;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 česnako skiltelių;
  • Prieskonių mėsai;
  • 5 v. š. tarkuoto parmezano;
  • 5 v. š. Panko džiūvėsėlių;
  • Aliejaus kepimui.

Burgeriui reikės:

  • Brioche bandelių;
  • 1 avokado;
  • 1 pomidoro;
  • Raudonojo svogūno;
  • Druskos;
  • Daigų;
  • Gražgarstės;
  • Salotų lapų.

Gaminimo eiga

  1. Susmulkiname ir apkepiname grybus. Sutriname didžiąją dalį pupelių, likusias įmaišome į trintas. Grybus sumaišome su pupelėmis, smulkintu svogūnu ir brokoliu.
  2. Į dubenį su daržovėmis įmušame kiaušinį, įspaudžiame česnaką, suberiame prieskonius su tarkuotu sūriu bei džiūvėsėliais, viską gerai išmaišome.
  3. Formuojame paplotėlius ir kepame keptuvėje iš abiejų pusių po 5 minutes, kol jos gražiai apskrus. Iš šio kiekio gausime 8 paplotėlius.
  4. Brioche bandelių vidines dalis trumpai pašildome keptuvėje be aliejaus, kol gražiai apskrus. Išimame ir leidžiame šiek tiek atvėsti.
  5. Sutriname avokadą ir įmaišome šiek tiek druskos. Avokadu patepame bandelės pagrindą, dedame gražgarstes, paplotėlį, pomidorų griežinėlius, svogūną, trintą avokadą, daigus ir, ant viršaus, bandelę.

Šiuos burgerius galite patiekti su bulvytėmis, bet man jų netgi nereikėjo- jis buvo labai sotus. Trintas avokadas kuo puikiausiai pakeičia padažus, tad šį burgerį galime drąsiai vadinti sveiku.

Vegetariškas burgeris su grybų ir pupelių paplotėliu

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*