Burokėlių traškučiai

Traškučiai- vieni didžiausių nuodėmingųjų užkandžių, kurių kartą paragavus, negali nustot. O ką, jei traškučiai gali būti sveiki? Ir su sveiku padažu? Šiuo metu itin populiarūs daržovių traškučiai, kuriuos išbandžiau ir aš. Žinoma, jų galima nusipirkti, bet pačiam pasigamint vistiek smagiau ir sveikiau.

Ingredientai

  • 2 burokėliai, nevirti;
  • Žiupsnis druskos;
  • Žiupsnis pipirų;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 čiobrelio arba rozmarino šakelių.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo skardą patiesiame kepimo popieriumi.
  2. Burokėlius nuplauname, nušveičiame šepetėliu ir supjaustome plonomis juostelėmis (2-3 mm).
  3. Burokėlių griežinėlius apliejame aliejumi, pagardiname druska ir pipirais, čiobrelių lapeliais. Paliekame pastovėti 15 minučių, kad burokėliai išskirtų savo sultis. Skysčių perteklių nuo kiekvieno griežinėlio nubraukiame, ir dėliojame ant kepimo popieriumi patiestos skardos. Kepame 20-30 minučių, maždaug kas 10 minučių burokėlius apversdami.
  4. Traškučiai iškepę bus šiek tiek parudavę, traškūs ir žymiai susitraukę dydžiu. Išėmus iš orkaitės, paliekame 5 minutėms atvėsti, ir užbarstome šiek tiek druskos. Patiekiame iš karto arba dedame į orui nepralaidų indą ir jame laikome iki dviejų savaičių.

Traškučius valgome vienus arba su humusu, kurio receptą galite rasti čia.

Traškučių jokiu būdu nepalikite ilgam nesandariame inde, nes jie greitai suminkštės.


Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*