Įdarytos kiaušinių puselės su avokadu

Įdarytos kiaušinių puselės- mano mėgiamiausias Velykinių kiaušinių receptas. Nereikia nieko lupt, o kiaušinius įdaryt galima kuo tik nori. Pastebėjau, kad ne visi žmonės mėgsta dažytus ir šiek tiek pastovėjusius kiaušinius, per Velykas jų visai nevalgo. Įdarytos puselės puikiai tiks patiems išrankiausiems svečiams 🙂 Šį kartą pasidalinsiu greitu ir paprastu receptu.

Ingredientai

  • 3 L dydžio kiaušinių;
  • 1/2 avokado;
  • 2 v. š. laimo sulčių;
  • Svogūno laiškų iš “Lidl turgelio“;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1/2 a. š. grūdėtųjų garstyčių “Deluxe“;
  • Jūros druskos “Kania“;
  • Pipirų “Kania“;
  • Saldžiosios paprikos prieskonių “Kania“.

Visus ingredientus rasite Lidl parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Išverdame kiaušinius. Kad lukštas būtų minkštesnis ir neįskiltų, į užvirusį vandenį įpilame šaukštelį acto ir įberiame šiek tiek druskos. Verdu maždaug 15 minučių po užvirimo. Išvirusius kiaušinius pamerkiame į šaltą vandenį ir leidžiame atvėsti.
  2. Kiaušinius nulupame, perpjauname pusiau, ir trynius sudedame į dubenėlį. Į tą patį dubenėlį dedame avokadą, įspaudžiame česnaką, laimo sultis, ir viską sutriname šakute iki vientisos masės. Įmaišome smulkintus svogūnų laiškus, garstyčias, įberiame šiek tiek druskos ir pipirų, viską išmaišome.
  3. Į kiaušinių puseles dedame paruoštą idarą, apiberiame paprikos prieskoniais, galime papuošti žalumynais.

Vietoje pusės avokado galime dėti visą. Jeigu avokado nemėgstate, vietoje jo naudokite kumpį, saulėje džiovintus pomidorus, jelapeno pipirus, paprikas. Įdarui suteikti kreminę tekstūrą naudokite graikišką jogurtą ir garstyčias.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*