Itališkosios bruschettos su antiena

Labai mėgstu bruschettas – sumuštinukus su skrudinta duonele. Ant jų galima dėti praktiškai viską: sūrius, daržoves, mėsą. Tai vienas iš geriausių užkandžių pavaišinti netikėtai sugužėjusiems svečiams, arba tiesiog pasmaguriauti prie vyno taurės kartu su seniai matyta drauge 🙂 Na o nemėgstantiems vyno – prie puodelio arbatos!

Šiandien gaminau net dviejų rūšių bruschettas su antiena. Pirmasis variantas tiks visiems: ryškaus skonio balzaminiai pomidoriukai ir burnoje tirpstanti antiena. Antrasis – tikriems gurmanams: ta pati nepakartojama antiena, tik šį kartą su karamelizuotais svogūnais ir spanguolėmis.

Bruschettos su antiena ir balzaminiais pomidorais

Ingredientai

  • Itališka duonelė;
  • 50 g. tepamo ožkų sūrio;
  • 1 v. š. balzaminio acto;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 10 vynuoginių pomidoriukų;
  • 5 baziliko lapeliai;
  • 40 g. KITCHEN me sūdytos-parūkytos antienos file.

Gaminimo eiga

  1. Duonelę supjaustome plonomis riekelėmis ir kepame orkaitėje, vidutiniškoje temperatūroje, kol taps traški.
  2. Dubenėlyje sumaišome aliejų, balzaminį actą bei smulkintus baziliko lapelius. Pomidoriukus perpjauname pusiau arba padaliname ketvirčiais, priklausomai nuo duonos riekelių dydžio. Smulkintus pomidorus suberiame į tą patį dubenėlį ir gerai išmaišome.
  3. Iškepusią duonelę aptepame ožkų sūriu, gražiai išdėliojame KITCHEN me antieną, ir ant viršaus dėliojame pomidoriukus. Viską lengvai apšlakstome likusiu balzaminiu marinatu.

Nesigiriant, skonis nepakartojamas!

Ruošiant šiuos užkandžius svečiams rinkčiausi mažesnę duoną, mažas vieno kąsnio riekeles bus žymiai patogiau valgyti. Štai tokia itališka duonelė labiau tinka kasdieniniams sumuštinukams. Jei vaišinsite svečius, tiesiog perpjaukite pusiau.

 

Bruschettos su antiena ir karamelizuotais svogūnais

Ingredientai

  • Itališka duonelė;
  • 50 g. tepamo ožkų sūrio;
  • 40 g. KITCHEN me sūdytos-parūkytos antienos file;
  • 1 svogūno;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • Mažo žiubsnelio druskos;
  • 1 a. š. rudojo cukraus;
  • 1 v. š. džiovintų spanguolių.

Gaminimo eiga

  1. Duonelę supjaustome plonomis riekelėmis ir kepame orkaitėje, vidutiniškoje temperatūroje, kol taps traški.
  2. Svogūną supjaustome plonomis juostelėmis. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame svogūno juosteles, apiberiame druska ir ant silpnos ugnies kepame apie 15 minučių. Nepamirškime kas keletą minučių pamaišyti, kad svogūnas nepradėtų degti. Suminkštėjus svogūnui suberiame cukrų, įpilame balzaminį actą ir gerai išmaišome. Pastoviai maišydami ant labai mažos ugnies svogūną kepiname dar 5 minutes. Keptuvę nukeliame nuo ugnies ir leidžiame svogūnui atvėsti.
  3. Iškepusią duonelę aptepame ožkų sūriu, gražiai išdėliojame KITCHEN me antieną ir ant viršaus dėliojame karamelizuotus svogūnus. Viską papuošiame paskutiniu akcentu – džiovintomis spanguolėmis.

Šitas receptas gavosi lygiai taip pat puikiai! Kažkada minėjau jog nemėgstu saldu-sūru kombinacijų, tačiau čia buvo kažkas visiškai kitokio! Ne tik pateisino, bet ir pranoko visus mano lūkesčius.

Bruschettos pačios skaniausios valgyti iš karto.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*