Keptas kamembero sūris su medumi ir graikiniais riešutais

Kamembero sūris su medumi

Keptas kamembero sūris yra mano visų laikų favoritas. Tai išties vienas geriausių užkandžių, prie kurio galima derinti viską: duonos lazdeles, trapučius, kriaušes, vynuoges, kumpį ir ne tik.

Vieni jį naudoja kaip padažą makaronams, kiti- deda į salotas, na o aš jį valgau derindama su įvairiausiais užkandžiais.

Paruošimas itin lengvas. Užtenka sūrį pašildyti orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, ir bus galima juo mėgautis. Šį kartą šiek tiek paimprovizavau, ir jį paruošiau šiek tiek įmantriau- su medumi ir riešutais.

Ingredientai

  • Kamembero sūrio “Duc De Coeur“;
  • Skysto medaus;
  • Graikinių riešutų;
  • Rozmarino.

Gaminimo eiga

  1. Išpakuojame sūrį, padarome kelis pjūvius viršuje ir dedame į 180 °C orkaitę kepti 15 minučių, kol sūris viduje išsilydys.
  2. Graikinius riešutus pakepiname sausoje keptuvėje keletą minučių. Įdedame rozmarino šakelę ir kartu pakepiname kol rozmarinas paskleis savo aromatą.
  3. Sūrį apiberiame riešutais, apšlakstome medumi, prapjauname sūrio kraštą ir patiekiame su įvairiais užkandžiais.

Šią savaitę visose Lidl Lietuva parduotuvėse vyksta Prancūzijos savaitė, kurios metu rasite įvairiausių sūrių, kumpių, varlių šlaunelių, sraigių ir kitų prancūziškų užkandžių savo stalui. Tarp jų- ir šio kamembero. Koks jis skanus! O su medumi šis sūris nerealiai dera 🙂

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*