Skrudinti riešutai su prieskoniais

Skrudinti riešutai

Riešutai, lengvai paskrudinti kartu su prieskoniais, gali tapti pukiu užkandžiu, pakeisiančiu bulvių traškučius arba pirktinius riešutus apvalkale. Mėgstantys valgyti sveikiau, būtinai pasigaminkite juos namuose- paruošite greitai, o užkandžiausite gerokai sveikiau!

Itin svarbu rasti kokybiškus riešutus. Tokius, kurie nėra seni, o yra aromatingi, traškūs, ir be galo skanūs. Savo riešutus pirkau parduotuvėje TIKRA kurią galite rasti didžiuosiuose šalies miestuose. Kai reikia itin kokybiškų produktų (aliejų, prieskonių, riešutų, sėklų, džiovintų vaisių ir pan.) keliauju būtent čia. Būna, kad parduotuvėse nusiperki perdžiūvusias datules arba ne itin skanius riešutus, bet parduotuvė TIKRA visada siūlo kokybiškiausius produktus.

Su naujais pirkiniais visada laiminga keliauju į virtuvę, nekantraudama juos išbandyti. Šis kartas irgi nenuvylė: rezultate- fantastiški riešutai!

Ingredientai

  • 1 puodelis anakardžių;
  • 1 puodelis lazdyno riešutų;
  • 1/2 puodelio migdolų riešutų;
  • 1/4 puodelio moliūgo sėklų;
  • 1/4 puodelio saulėgrąžų sėklų;
  • 1 puodelis tortilla traškučių;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus ”Leccino Del Corno” iš inTASTE World;
  • 1 a. š. paprikos prieskonių;
  • 1/2 a. š. maltų kajeno pipirų;
  • 1/2 a. š. česnako granulių;
  • 1/4 a. š. malto kumino;
  • 1/4 a. š. juodųjų pipirų;
  • 1/4 a. š. čili dribsnių.

Gaminimo eiga

  1. Riešutus, sėklas ir laužytus tortilla traškučius suberiame į dubenį. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, suberiame visus prieskonius ir gerai išmaišome.
  2. Viską beriame į didelę kepimo skardą, patiestą kepimo popieriumi, ir paskirstome tolygiai. Dedame į 190 °C temperatūros orkaitę kepti apie 20 minučių, kol riešutai įgaus rusvą spalvą ir prieskoniai atskleis savo aromatą. Bekepant reguliariai pamaišome.
  3. Iškepusius riešutus atvėsiname ir sudedame į orui nepralaidžius stiklainius.

Skrudinti riešutai su prieskoniais

Riešutai gaunasi traškūs, o papildomą skonį jiems suteikia būtent prieskoniai. Galite rinktis ir kitus, savo mėgiamus prieskonius, arba vietoje sūrių ir šiek tiek aštrių riešutų, kaip šie, gaminti desertinius, saldžius.

Tortilla traškučiai riešutų kompanijoje puikiai derėjo, tiesiog neatsidžiaugiau idėja juos čia įkomponuoti! Viskas saugiai suberta į stiklainiukus, ir kai neturim jokių užkandžių filmų vakarui, šie gražuoliai mus visada gelbsti 🙂

Riešutai- puikus užkandis filmų vakarui

Išties, daug riešutų vienu kartu nesuvalgysi, nes jie gan sotūs. Gaminti galite ir mažesnį kiekį, pabandymui, o antrą kartą prieskonius pasireguliuoti pagal savo skonį.

Kai riešutai tokie skanūs, nebaisu ir šiek tiek išsiterlioti rankas 🙂

O būtent moliūgų sėklos, rastos parduotuvėje TIKRA, buvo kažkas WOW. Žinote, prekybos centruose jos būna tokios žalsvos, na, tiesiog moliūgų sėklos. O čia jos buvo tamsiai žalios, ir kokios traškios! Pasirodo, mane vis dar galima nustebinti 🙂

Jeigu ieškot kokybiškų produktų, visu 100% rekomenduoju parduotuvę ”TIKRA”. Jas galite rasti šiais adresais:

  • Vilniuje: Parduotuvė „TIKRA“, PC BIG, Ukmergės g. 369;
  • Kaune: Parduotuvė „TIKRA“, PC MOLAS, K. Baršausko g. 66A;
  • Panevėžyje: Parduotuvė „TIKRA“, PC Maxima, Ukmergės g. 23;
  • Klaipėdoje: Parduotuvė “TIKRA“, Svajonės g. 40.

Kartais gali tekti išlaukti eilutę kitų pirkėjų, bet patikėkit, tikrai verta. Žmonės pradeda atsirinkti tai, ką valgo, kuo be galo džiaugiuosi!

Bandykit receptą, eksperimentuokit ir mėgaukitės šiuo skaniu užkandžiu.

Sukurta su inTASTE Exotic.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *