Smidrai su brie sūriu

Smidrai su brie sūriu

Greitai paruošiamas užkandis- smidrai sluoksniuotoje tešloje, susukti kartu su gabalėliu brie sūrio ir prosciutto kumpiu. Puikus užkandis ir stalo puošmena!

Ingredientai

  • Sluoksniuotos tešlos;
  • Sauja smidrų;
  • Brie sūrio;
  • Prosciutto kumpio;
  • Kiaušinis;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga

  1. Smidrus apšlakstome aliejumi, apiberiame druska, pipirais, ir pakepiname keptuvėje porą minučių.
  2. Tešlą supjaustome kvadratais ir ant jų dėliojame po gabalėlį brie sūrio. Imame po 3-4 smidrus, apvyniojame prosciutto kumpiu, guldome ant brie sūrio ir užlenkiame tešlos kraštus.
  3. Išplakame kiaušinį ir juo aptepame paruoštus ukandžius. Dedame į 190 °C orkaitę kepti 25 minutėms.
  4. Iškepusius užkandžius patiekiame karštus arba šiltus.

Smidrai su brie sūriu ir prosciutto kumpiu

Kadangi ruošėme Velykinio stalo fotosesiją, užkandžius puošiau daigais. Žalumynai patiekalui suteikia papildomo gyvumo ir pavasario dvelksmą.

Už stalo dekorą, indus bei įrankius dėkoju Vrdecor, o už nuotraukas- 22/7 photography.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *