Vino kąsnio sumuštiniai su silke ir burokėlių humusu

Sumušiniai su burokėliu ir silke

Greiti vieno kąsnio sumuštinukai su silke ir burokėlių humusu. Puikus užkandis šventiniam stalui, kai norisi mums įprastus produktus pateikti šiek tiek kitaip.

Velykoms ruošiuosi naudodama Lidl Lietuva produktus, kurie jau nebe pirmas šventes džiugins mano šeimos narius 🙂

Ingredientai

Sumuštiniams reikės:

  • Silkės ”Nautica”;
  • Burokėlių lapų iš ”Lidl turgelio”;
  • Ruginės duonos ”Bio Organic”.

Burokėlių humusui:

  • 400 g. virtų burokėlių ”Pagaminta Lietuvoje”;
  • 400 g. konservuotų avinžirnių ”Freshona”;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • 2 v. š. sesamų pastos tahini;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus ”Deluxe”;
  • 3 skiltelės česnako iš ”Lidl turgelio”;
  • Druskos ”Kania”;
  • Juodųjų pipirų ”Kania”.

Gaminimo eiga

  1. Virtus burokėlius supjaustome griežinėliais, išdėliojame ant kepimo popieriumi patiestos skardos ir dedame kepti 20 minučių į 200 °C orkaitę. Iškepus leidžiame atvėsti.
  2. Į blenderį sudedame avinžirnius, sezamų pastą, aliejų, įspaudžiame citrinos sultis, českaną, įberiame druskos, pipirų, ir keletą šaukštų vandens. Sudedame keptus burokėlius ir malame iki vientisos masės.
  3. Duoną supjaustome norimomis formomis, aptepame burokėlių humusu, dedame burokėlių lapus ir silkės gabalėlius.

Vieno kąsnio sumuštiniai su silke

Burokėlių humusas puikus pasirinkimas sumuštiniams: sveika, skanu, gausu vitaminų. O silkė su burokėliais, kaip žinote, vienas mėgstamiausių lietuvių patiekalų šventėms, tad kodėl gi nepabandžius šiek tiek paimprovizuoti, ir šio nuostabaus dueto nepateikus šiek tiek kitaip? 🙂

Lidl silkė ”Nautica”

Aš renkuosi silkę NauticaLidl Lietuva. Sujungus silkę su šviežutėliu burokėlių humusu ir paprasta rugine duona, gavosi tradicinis, tačiau ne visai tradiciškas skonis. Lėkštėje šie gražuoliai atrodo puikiai!

Vieno kąsnio užkandžiai su silke

Lengvo pasiruošimo šventėms ir skanių užkandžių!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *