Užkandžiai vakarėliui

Sveiki užkandžiai vakarėliui

Užkandžiai tiek vakarėliui, tiek ramiam vakarui prie gero filmo. Kartais tiesiog pritrūksta idėjų, kokius skanius ir sveikus užkandžius galima pasigaminti. Kad nereikėtų pirkti traškučių, į pagalbą ateinu aš, su pilna užkandžių lėkšte!

Gaminsime humusą, be kurio jau nebeįsivaizduoju nei vieno pasisėdėjimo, ir alyvuogių užkandį su feta. Jį galima valgyti tiek kaip salotas (ypač dera su kiaušiniene) tiek kaip užkandį prie vyno. Alyvuogės ir sūris pasimarinavę itin tyrame alyvuogių aliejuje, į kurį dar papildomai dedame prieskonių. Galutinis rezultatas yra tiesiog vertas nuodėmės. Bet nuodėmės čia nėra, nes visi užkandžiai sveiki!

Ingredientai

Humusui:

  • 400 g. konservuotų avinžirnių;
  • 2 v. š. sezamų pastos Tahini;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 60 ml citrinos sulčių;
  • 1 a. š. malto kumino;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Vandens;
  • Itin tyro alyvuogių aliejaus ”Leccino Del Corno” iš inTASTE World.

Alyvuogių užkandžiui:

  • Žaliųjų alyvuogių;
  • Kalamata alyvuogių;
  • Fetos sūrio;
  • Raudonėlio;
  • Čili dribsnių;
  • Druskos (jeigu alyvuogės nesūrios);
  • Daug itin tyro alyvuogių aliejaus ”Leccino Del Corno” iš inTASTE World.

Gaminimo eiga

  1. Visus humusui skirtus ingredientus sudedame į blenderį ir smulkiname iki vientisos masės. Vandenį iš lėto pilame tol, kol gausime norimą tirštumą. Humusą sudedame į dubenėlį, apšlakstome alyvuogių aliejumi, apiberiame sezamo sėklomis.
  2. Fetos sūrį supjaustome kubeliais ir suberiame į dubenėlį kartu su alyvuogėmis. Pagardiname raudonėliu, čili dribsniais, druska (jeigu trūksta) ir negailėdami pilame itin tyrą alyvuogių aliejų. Viską išmaišome ir leidžiame šiek tiek pasimarinuoti, kad prieskonių skonis ir alyvuogių aliejaus aromatas įsigertų į produktus.
  3. Fetos ir alyvuogių užkandį patiekiame dubenėlyje kartu su humusu, duonelėmis, vynuogėmis.

Sveiki užkandžiai vakarėliui

Pakeitusi savo mitybos įpročius, pradėjau vertinti tikrą, gerą maistą ir kokybiškus produktus. Valgyti turime ne tik tam, jog valgytumėm, bet svarbiausia tam, kad iš maisto gautumėm naudos. Pavyzdžiui Graikijoje alyvuogės yra itin svarbi kasdieninės mitybos dalis. Jos ne tik maistingos, bet ir kupinos gerųjų riebalų, kurių mūsų organizmui reikia. Tad drąsiai valgykit alyvuoges ir naudokit kokybišką, itin tyrą alyvuogių aliejų.

Alyvuogių ir fetos užkandis

Aliejus, rodos, toks paprastas produktas, tačiau kokybiškas aliejus yra naudingas mūsų organizmui. Vartojant pakankamai kokybiško alyvuogių aliejaus pagerėja odos būklė, kas mums, moterims, itin svarbu.

Itin tyras alyvuogių aliejus ”Leccio Del Corno”

Šiems užkandžiams rinkausi būtent Leccio Del Corno aliejų, kuris išspaustas iš alyvuogių mechaninėmis priemonėmis, yra tirštas, sodriai žalios spalvos. Žolelių ir agurkų aromatas bei rūgštus alyvuogių skonis šiam patiekalui buvo pats tas, tiesiog valgyk ir mėgaukis 🙂 Būtent šį aliejų rekomenduojama naudoti su ryškų skonį turinčiais patiekalais, tad jis puikiai derėjo ypač su feta ir alyvuogėmis.

Jeigu sunku patiems išsirinkti aliejų, rekomenduoju inTASTE World. Jie ne tik parduoda įvairiausius aliejus tiesiai iš Viduržemio jūros regiono, bet ir edukuoja, draugiškai pataria ir atsako į visus kilusius klausimus. Ką su kuo derint? Koks aliejus tinka salotoms, o koks kepimui? Į visus klausimus tikrai gausite atsakymus. Man jie labai padėjo susigaudyti aliejų pasaulyje, ir dabar savo virtuvėje turiu daug malonių naujų atradimų!

Humusas ir alyvuogės su feta
Humusas

Šalia humuso patiekiau rugių sėlenų traškučius ir krekerius su morkomis.

Drąsiai eksperimentuokite virtuvėje, nebijokite įsileisti naujų, kokybiškų produktų. Žinau, jog neretai išeiti iš savo komforto zonos yra itin sunku, tačiau kai iš jos išeini, ten visada laukia daug netikėtų ir malonių dalykų 🙂

Sukurta su inTASTE World.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *