Vieno kąsnio užkandžiai su agurku ir krevetėmis

Vieno kąsnio užkandis su agurku

Kartais prireikia pavaišinti netikėtus svečius, o kol dar vasara, reikia naudoti kuo daugiau daržovių. Taip gimė idėja užkandžiams naudoti šviežią, lietuvišką agurką. Būdamas traškus ir aromatingas, jis puikiai pakeitė duoną, ir šiuose užkandžiuose jos visiškai nepasigedau.

Gaminsime 2 skirtingus užkandžių variantus. Pirmasis- su krevetėmis, antrasis- su skumbre. Visus receptui naudotus produktus jūsų patogumui rasite Lidl Lietuvaparduotuvėse.

Ingredientai

  • Krevečių ”Ocean Sea”;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos prieskonių ”Kania”;
  • 1/2 a. š. aitriosios paprikos ”Kania”;
  • 1/2 a. š. druskos ”Kania”;
  • 1/4 a. š. juodųjų pipirų ”Kania”;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus ”Primadonna”;
  • Lietuviškų agurkų iš ”Lidl turgelio”;1 avokadas iš ”Lidl turgelio”;
  • 1/2 raudonojo svogūno iš ”Lidl turgelio”;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • Saulėgrąžų sėklų ”Alesto”.

Gaminimo eiga

  1. Krevetes nusausiname. Įspaudžiame česnaką, įpilame šaukštą alyvuogių aliejaus, suberiame paprikos prieskonius, įberiame druskos, pipirų, ir viską išmaišome. Paliekame 10 minučių pasimarinuoti.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame krevetes iš abiejų pusių po 2 minutes.
  3. Dubenėlyje sutriname avokadą, įlašiname citrinos sulčių ir suberiame smulkiai pjaustytą svogūną, išmaišome.
  4. Agurką supjaustome griežinėliais, tepame avokadu, ant viršaus dedame krevetes. Apiberiame saulėgrąžų sėklomis.

Marinuojame ”Ocean Sea” krevetes
Sumuštinukai su agurku, avokadu ir krevetėmis
Rezultate- sveiki, skanūs vieno kąsnio užkandžiai

Agurkas gaivus ir traškus, avokadas- minkštas ir švelnus, na o krevetės aštrios, traškios, ir puikiai subalansuoja skonius. Dažnai renkuosi būtent šaldytas Ocean Sea krevetes iš Lidl Lietuva, nes užklupus netikėtiems svečiams galiu bet kada paruošti įdomių, sveikų užkandžių.

Kitas vieno kąsnio užkandžių variantas- su rūkyta skumbre. Kažkodėl labai norėjosi jūros gėrybių, o su agurku puikiai dera tiek žuvis, tiek krevetės.

Ingredientai

  • 1 rūkyta skumbrė ”Nautica”;
  • 1/2 česnako skiltelės;
  • Keletas petražolių šakelių iš ”Lidl turgelio”;
  • 2 v. š. grietinėlės ”Pilos”;
  • Juodųjų pipirų ”Kania”;
  • Paprikos prieskonių ”Kania”;
  • Šlakelis citrinų sulčių;
  • Lietuviškų agurkų iš ”Lidl turgelio”.

Gaminimo eiga

  1. Susmulkiname skumbrę ir sumaišome su smulkintomis petražolėmis bei likusiais prieskoniais. Įpilame grietinėlę ir gerai išmaišome.
  2. Skumbrės užtepėlę tepame ant agurkų griežinėlių, apiberiame petražolėmis.

Sumuštiniai su rūkyta skumbre ir petražolėmis
Gaivu, sveika ir skanu

Greita, skanu, visiškai nesudėtinga ir įdomiau, nei patiekti su paprasta duona ar trapučiais. Išbandom? 🙂

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *