Baltos žuvies kotletai

Šiandienos vakarienei – žuvies kotletai be jokio vargo. Anksčiau dalinausi lašišos kotletų receptu, na o šį kartą kotletus gaminsim iš baltos žuvies. Kad nereikėtų nieko malti ir vakarienė būtų itin greitai paruošiama, renkuosi jau sumaltą karpio ir plačiakakčio filė iš Balta Karvė. Šio produkto pardavime jau nebėra, bet vietoj jo galima naudoti bet kokią baltą žuvį, kurios pasirinkimas gan platus.

Ingredientai

  • 600 g. maltos baltos žuvies;
  • 3 v. š. smulkintų krapų;
  • 1 v. š. dijon garstyčių;
  • 1 v. š. kaparėlių;
  • 400 g. sviestinių pupelių (skardinė);
  • Druskos;
  • Maltų juodųjų pipirų;
  • 1 puodelis panko džiūvėsėlių;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui.

Patiekimui: daigų, citrinos skiltelių, salotų lapų.

Gaminimo eiga

  1. Į blenderį sudedame smulkintą žuvį, nuplautas ir nusausintas pupeles, krapus, kaparėlius, druską su pipirais, ir viską susmulkiname.
  2. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Formuojame kotletus, pavoliojame panko džiūvėsėliuose ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių po 3-4 minutes.
  3. Iškepusius kotletus dedame ant popierinių rankšluosčių sugerti riebalų pertekliui.

Patiekiame su žalumynais, salotomis, citrina arba daigais.

Gražioji lėkštė, primenanti putpelės kiaušinį, pirkta iš mano šiuo metu mėgstamiausio keramiko Valdo.

Kurį laiką stebėjusi savo mitybą supratau, kad suvartoju per mažai žuvies. Teko skaityt, kad lietuviai jos suvalgo žymiai mažiau, nei Vakarų Europos gyventojai. Kodėl taip yra? Ar dėl pakankamai aukštų kainų ar todėl, kad tiesiog nemėgstame žuvies? Galbūt vaikystėje žuvies dažnai nebūdavo ant mūsų stalų? Pati tikriausiai neturiu įpročio valgyti žuvį, todėl dažnai tiesiog nepagalvoju jos įsigyti. Bet kai prisiruošiu, tikrai mėgaujuosi įvairių rūšių žuvimi.

Būtent ši malta karpio ir plačiakočio filė yra pakankamai neutralaus skonio, tad nemėgstantiems žuvies kvapo šis produktas turėtų patikti.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*