Jeigu norisi lašišą patiekti įdomiau nei įprastai, siūlau išsikepti štai tokius lašišos ir pomidorų iešmelius. Žuvis su pomidorais puikiai dera tarpusavyje: lašiša riebi, o pomidoras tarsi nugesina šios žuvies riebumą. Tad nieko nelaukus dalinuosi šiuo puikiu lašišos marinato ir iešmelių paruošimo receptu!
Ingredientai
- Lašiša pjaustyta kubeliais;
- Vynuoginiai pomidoriukai;
- 2 arbat. šaukšt. rozmarino;
- 2 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 česnako skiltelės;
- 1 arbat. šaukšt. tarkuotos citrinos žievelės;
- 1 arbat. šaukšt. citrinų sulčių;
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
- Žiupsnis pipirų;
Gaminimo eiga
- Įjungiame grilio rėžimą orkaitėje ir įkaitinam iki vidutinės / aukštos temperatūros.
- Dubenyje sumaišome rozmariną, trintą česnaką, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, tarkuotą citrinos žievelę, druską su pipirais. Sudedame kubeliais pjaustytą lašišą ir paliekam marinuotis 10 minučių. Į tą patį marinatą sudedam pomidorus, padengiam marinatu.
- Suveriam žuvį ir pomidorus ant iešmelių palikdami nedidelius tarpelius. Kepam 8 minutes grilio rėžime, vieną kartą iešmelius apverčiame. Iškepus patiekiame iš karto.
Tobulo skonio, baltymų ir gerųjų riebalų bomba 🙂 Patiekiame su rudaisiais ryžiais arba gaiviomis salotomis.
Skanaus!
Aušra