Dorada su bulvėmis

Pirmą kartą kepu doradą. Nesitikėjau kažko ypatingo, bet žuvies skonis maloniai nustebino. Pati dorada iš savęs yra lengvo, bet tuo pačiu išskirtinio baltai žuviai skonio. Skoniu man ji nepriminė jokios kitos valgytos baltos žuvies, kaulų rinkinėjimas šiek tiek erzinantis, bet vien dėl skonio šią žuvį kartosiu dar ne kartą. Kepiau vienoje skardoje kartu su bulvėmis ir pomidorais. Bulves lengvai apšlaksčiau lydytu sviestu, kas joms suteikė minkštumą ir kreminę tekstūrą. Jos tiesiog tirpo burnoje!

Šviežios žuvies galima įsigyti iš Baltos Karvės, kurie ją pristatys tiesiai iki durų! Šia paslauga naudojuosi jau kuris laikas. Pristato į namus jau sekančią dieną, o pasirinkimas gausus ne tik žuvies, bet ir įvairiausių produktų tiesiai iš ūkininkų. Šviežios bulvės šiame recepte taip pat tiesiai iš ūkio!

Ingredientai

  • 2 dorados;
  • 4 bulvės;
  • 2 v. š. sviesto;
  • Druska;
  • Juodieji pipirai;
  • Sauja vynuoginių pomidoriukų;
  • 1 v. š. smulkintų petražolių;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga

  1. Supjaustome bulves griežinėliais ir išdėliojame ant kepimo skardos. Mikrobangų krosnelėje arba ant silpnos ugnies ištirpiname sviestą, ir juo apšlakstome bulves. Pabarstome šiek tiek druskos ir pipirų, dėliojame pusiau perpjaustus pomidorus.
  2. Doradas nuplauname, pašaliname žvynus, įpjauname šonus ir paguldome ant bulvių. Smulkintas petražoles sumaišome su aliejumi ir trintu česnaku, įberiame druskos ir užpilame žuvį.
  3. 200 °C orkaitėje žuvį kepame 25 minutes. Patiekiame ir valgome dar šiltą.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*