Greitai paruošiamas lašišos karis

Greitai ir sveikai vakarienei paruošti tereikia 20 minučių. Labai mėgstu lašišą ir pripažinsiu, jog ją praktiškai visada kepu orkaitėje su citrina. Paprasta, be galo skanu, bet jau šiek tiek pabodę, tad šiandien dalinuosi kiek kitokiu receptu, kuris patiks visiems prieskonių mylėtojams.

Gaminsime 2 porcijas.

Ingredientai

  • 2 lašišos file gabaliukai;
  • 1 puodelis ryžių;
  • 250 ml kokosų pieno;
  • 1 a. š. kario pastos;
  • 1 a. š. žuvų padažo;
  • 1 a. š. laimo sulčių;
  • 1 puodelis šaldytų žirnelių;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Papuošimui: laimo skiltelių, kalendros, čili pipirų, česnakų daigų.

Gaminimo eiga

  1. Išverdame ryžius vandenyje santykiu 1:2. Atskirai, lengvai pasūdytame vandenyje, išverdame šaldytus žirnelius.
  2. Lašišos file nusausiname popieriniu rankšluosčiu, užberiame šiek tiek druskos ir pipirų. Kepame keptuvėje iš abiejų pusių po 5 minutes, arba šiek tiek ilgiau, jeigu lašišos gabaliukai didesni. Kepti pradedame nuo riebiosios pusės.
  3. Į puodą sudedame kario pastą ir šildome tol, kol prieskoniai pradės skleisti aromatą. Supilame kokosų pieną, gerai išmaišome ir šildome iki užvirimo. Supilame žuvies padažą, laimo sultis, šiek tiek druskos, ir išmaišius padažą nukeliame nuo ugnies. Įmaišome virtus ryžius.
  4. Ryžių karį patiekiame dubenėliuose. Ant viršaus dedame lašišą, česnakų daigus, virtus žirnelius, viską papuošiame laimo griežinėliais, kalendra ir čili pipirais.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *