Minkštas upėtakis su citrina

Greitai ir sveikai vakarienei, greitai paruošiamas, orkaitėje keptas upėtakis. Sviestas suteiks papildomo minkštumo, o žuvį rekomenduoju patiekti su lengvomis salotomis.

Ingredientai

  • 2 upėtakio filė ”Lidl šviežia žuvis”;
  • 2 v. š. sviesto ”Pilos”;
  • 1 citrina iš ”Lidl turgelio”;
  • 2 česnako skiltelės;
  • Petražolių iš ”Lidl turgelio”;
  • Jūros druskos ”Kania”;
  • Pipirų ”Kania”.

Visus produktus rasite Lidl parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Foliją lengvai papurškiame aliejumi ir paguldome upėtakio filė. Ant žuvies išspaudžiame pusės citrinos sultis, pagardiname druska ir pipirais.
  2. Ištirpiname sviestą, įmaišome spaustą česnaką, ir užpilame ant žuvies. Suberiame šaukštą smulkiai pjaustytų petražolių.
  3. Užlenkiame folijos kraštus ir pilnai uždengiame žuvį, nepalikdami tarpų. Kepame 15 minučių, tada nuimame folijos viršų ir kepame dar 5 minutes.

Žuvį stengiuosi valgyti bent porą kartų per savaitę. Paprasčiausias ir greičiausias kepimo būdas man yra folijoje, nes nereikia saugot puodo ar keptuvės. Žuvis gavosi minkšta ir gaivi, su maloniu petražolių aromatu.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

2 Comments

  1. Sveiki, sakykit temperatūra su vejelio funkcija ar tik viršus apačia jūsų receptuose?

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *