Orkaitėje keptas upėtakis: 2 būdai

Keptas vaivorykštinis upėtakis – geras sprendimas ne tik Kūčioms, bet ir bet bet kokiai kitai progai. Gražus, puošiantis stalą ir stebinantis savo skoniu. Šiandien dalinuosi dvejais receptais, kurie nenuvils nei vieno žuvies mylėtojo.

Keptas upėtakis su garstyčiomis ir petražolėmis.

Ingredientai

  • 2 upėtakiai;
  • 1 puodelis smulkintų petražolių;
  • 2 v. š. pilnagrūdžių garstyčių;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. baltojo vyno acto;
  • 1/2 citrinos sultys;
  • 1/2 citrinos griežinėlių;
  • 2 česnako skiltelės;
  • Druska ir pipirai.

Gaminimo eiga

  1. Upėtakius nuplauname šaltu vandeniu, nusausiname ir paguldome ant kepimo skardos.
  2. Į dubenėlį suberiame smulkintas petražoles, įspaudžiame česnaką, citrinos sultis, sudedame garstyčias, įpilame aliejų su actu ir paprieskoniuojame. Viską gerai išmaišome.
  3. Į upėtakių vidų gražiai išdėliojame citrinos griežinėlius. Padažu padengiame žuvis iš abiejų pusių, taip pat įpilame į vidų.
  4. Kepame 15 minučių 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Įpusėjus kepti, žuvį uždengiame folija, kad išliktų sultingesnė.

Žuvį patiekite žalumynais arba greipfrutų ir apelsinų riekelėmis išklotoje lėkštėje.

 

Keptas upėtakis su apelsinais

Ingredientai

  • 2 upėtakiai;
  • 1 apelsinas;
  • Druska;
  • Pipirai;
  • Alyvuogių aliejus apšlakstymui;
  • Žiupsnis cinamono.

Gaminimo eiga

  1. Upėtakius nuplauname šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
  2. Žuvį apšlakstome aliejumi, įtriname druska ir pipirais. Lengvai apiberiame cinamonu. Upėtakius paguldome į kepimo skardą, į vidų įdedame apelsinų riekeles. Kepame 15 minučių 200 °C įkaitintoje orkaitėje uždengtus folija.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*