Šamas su žaliųjų žirnelių piurė

Žaliųjų žirnelių piurė. Paprastai paruošiamas, bet tikrai skoniu nepaprastas garnyras, apie kurį dažnai net nepagalvojam.

Ypač gerai dera su žuvim, tinka vakarienei, kai nenorim daug ir sunkiai prisivalgyt.

Šį kartą pasidalinsiu savo mėgstamiausiu žaliųjų žirnelių piurė receptu, kuriuo mėgavomės kartu su keptomis Žuvėja šamo filė.

Ingredientai

  • 300 g. žaliųjų žirnelių;
  • 30 g. grietinėlės;
  • 2 citrininio čiobrelio šakelės;
  • Keletas mėtos lapelių;
  • 2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1 a. š. alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnis jūros druskos;
  • Žiupsnis maltų juodųjų pipirų;
  • Smulkintų žemės riešutų.

Gaminimo eiga

  1. Visus ingredientus, išskyrus žemės riešutus, sudedame į blenderį ir susmulkiname. Dedame į lėkštę, ant viršaus dedame keptą šamo filė, ir viską papuošiame lengvai pakepintais žemės riešutais ir tarkuotomis citrinos žievelėmis.

Gražus ir lengvas patiekalas, ypač tinkantis vakarienei. Šamo mėsoje gausu baltymų, tad ši žuvis yra vienas geriausių pasirinkimų lengvai vakarienei.

Šamo mėsa skoniu neprimena žuvies, man ji labiau primena itin minkštą jautieną.

Jeigu dar nebandėt šamo, ir bijot rizikuot su marinavimu (nors suklyst su šamu tikrai sunku), siūlau išbandyt šiuos jau marinuotus šamo filė gabaliukus. Marinato ingredientai sveiki, tad jei neturit laiko ar tiesiog norit išmėgint šią žuvį, lengviausia pradėt būtent nuo jų.

Skanaus!

Aušra

 

2 Comments

  1. Įdomus receptas, manau reiks greitu metu išmėginti!

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*