Šamo troškinys su pomidorais

Jau esu kalbėjusi apie šamą, koks netikėtas atradimas jis man buvo! Kai ateina žuvies diena, bet žuvies galbūt nesinori, rinkis šamą. Kodėl? Šamas skoniu neprimena žuvies, greičiau lengvą, minkštą mėsą.

Paskutinį kartą šamą gaminau su pomidorais, keliau orkaitėje, ir rezultatas gavosi tiesiog nepakartojamas. Receptą galite rasti čia. Gal todėl, kad receptas man taip patiko, ir tie pomidorai taip gerai derėjo su šia žuvim, naujajame šamo recepte vėl dominuoja pomidorai.

Priminsiu, kad šamo filė arba rūkyto šamo galima rasti Pilnas puodas krautuvėlėje Vilniuje, arba užsisakyti internetu iš Merkio produktai.

Ingredientai

  • 700 g. šamo filė;
  • 6 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 2/3 puodelio smulkintų petražolių;
  • 1  1/2 puodelio smulkintų pomidorų;
  • 2 v. š. pomidorų pastos;
  • 250 ml žuvies arba jūros gėrybių sultinio;
  • 1/2 puodelio sauso balto vyno;
  • Žiupsnis raudonėlio;
  • Žiupsnis čiobrelio;
  • Pipirų;
  • Druskos;
  • 1/4 a. š. čili padažo.

Gaminimo eiga

  1. Puode įkaitiname alyvuogių aliejų. Suberiam smulkintą svogūną, maišant kepiname 4 minutes. Suberiame smulkintą česnaką ir kepiname dar minutę. Suberiame smulkintas petražoles, išmaišome, ir dar porą minučių pakepiname.
  2. Į puodą suberiame smulkintus pomidorus, įspaudžiame pomidorų pastos, ir viską troškiname apie 10 minučių.
  3. Įpilame sultinį, vyną, ir suberiame kubeliais pjaustytą žuvį. Užverdame, uždengiame puodą ir troškiname apie 5 minutes arba tol, kol žuvis suminkštės ir taps trapi. Suberiame visus prieskonius, išmaišome, leidžiame pavirti dar porą minučių, ir nukeliame nuo ugnies.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *