Troškinta menkė su daržovėmis

Troškinta menkė

Susigundžiau Lidl Lietuva menkės filė ir parsinešiau namo. Tada klausimas: ką daryt? Dažnai pagalvoju tik kažką nusipirkus, su planavimu man ne visada sekasi. Kept nesinorėjo, o lyg ir jau seniai laikas buvo pradėt valgyt dar sveikiau, tad apžiūrėjus šaldytuvo turinį nusprendžiau ją ištroškinti orkaitėje kartu su daržovėmis.

Žuvį troškinau folijoje tik dėl nuotraukos idėjos įgyvendinimo, tačiau visiems rekomenduočiau troškinti specialiame kepimo inde su dangčiu, tinkančiame kepimui orkaitėje. Tyrimai įrodo, jog gaminant folijoje maistas gali absorbuoti tam tikrą kiekį aliuminio, kuris pateks į mūsų organizmą valgant. Tas priklauso ir nuo pačios aliuminio folijos, ir nuo temperatūros, ir nuo kepamų daržovių rūšies. Norėdami to išvengti, rinkinės saugų kepimo būdą- specialius indus kepimui 🙂

Žuviai gaminau greitą chimichurri padažiuką, kuris patiekalui suteikė šiek tiek aštrumo ir tikrą skonių vaivorykštę, už kurią galim dėkoti prieskoniams ir žalumynams.

Ingredientai

  • 2 menkės filė “Lidl žuvis“;
  • 1 paprika iš “Lidl turgelio“;
  • 3 šalotiniai svogūnai iš “Lidl turgelio“;
  • Švieži krapai iš “Lidl turgelio“;
  • 100 g. vynuoginių pomidoriukų iš “Lidl turgelio“;
  • 1/2 cukinijos iš “Lidl turgelio“;
  • 1/2 citrinos iš “Lidl turgelio“;
  • Žaliųjų žirnelių;
  • Druskos “Kania“;
  • Juodųjų pipirų “Kania“.

Padažui:

  • Petražolių iš “Lidl turgelio“;
  • Kalendros iš “Lidl turgelio“;
  • 1 česnako skiltelė iš “Lidl turgelio“;
  • Šlakelis baltojo vyno acto;
  • Alyvuogių aliejaus “Primadonna“;
  • Manto kumino;
  • Jūros druskos “Kania“;
  • Juodųjų pipirų “Kania“;
  • Čili dribsnių.

Gaminimo eiga

  1. Supjaustytas daržoves sudedame į folijos vidurį, pagardiname druska, pipirais, ir apšlakstome alyvuogių aliejumi. Ant viršaus dedame menkės gabaliukus, po citrinos griežinėlį, ir viską lengvai apšlakstome citrinos sultimis. Suvyniojame į foliją nepalikdami atvirų tarpų.
  2. Į 200 °C orkaitę sudedame žuvį, ir kepame apie 20 minučių. Plonai pjaustytos daržovės bus išsitroškinusios, o žuvis lengvai plėšysis.
  3. Į blenderį dedame visus ingredientus padažui, ir sumalame iki vientisos masės. Prieskonius ir aliejų dedu “iš akies“, svarbu nepadauginti. Aliejaus pilame tiek, kiek jo reikės tam, kad žalumynai lengvai susismulkintų.
  4. Iškepusią žuvį su daržovėmis patiekiame iš karto, o šalia jų- pagamintą chimichurri padažą.

Nuotraukoje viršuje- daržovės prieš kepimą, o apačioje- iškepusios. Patiekalas be galo lengvas, naudoti galite ir kitas daržoves. Žuvis gaunasi minkšta ir sultinga, o šis patiekalas puikiai tinka norit sunaudoti įvairiausių daržovių likučius, kad jų nereikėtų išmesti.

Produktus šiam receptui rasite visose mano draugų Lidl Lietuva parduotuvėse.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*