Troškintas upėtakis su kinietiškuoju Pak Choi

Artėjant Kalėdoms pradedu ieškoti įdomesnių žuvies paruošimo būdų. Šiemet nusprendėm švęsti be silkės pataluose ir tradicinės žuvies keptos džiūvėsėliuose. Maniau jog bus sudėtinga atrasti kažką naujo, bet likau maloniai nustebusi! Tereikia šiek tiek fantazijos, ir nebijoti pajudėti iš savo komforto zonos. Kadangi labai mėgstame kinietiškąjį Pak Choi kopūstą, o jis puikiai dera su žuvimi, nusprendžiau šiandienos vakarienei ištroškinti upėtakį (pradedam treniruotis Kalėdinio stalo ruošimo maratonui). Žuvis kupina lengvai virškinamų baltymų, tad sveikai vakarienei bus pats tas! Savaitgaliais man labai sunku valgyti sveiką maistą, norisi nelabai sveikų užkandžių, bet stengiuos laikytis ir kontroliuot tai ką valgau. Užkandam riešutų ir vaisių – juk nenorim kad plušėjimas sporto salėj galiausiai nueitų šuniui ant uodegos! Žuvis po sunkios sporto dienos bus tobula pagalbininkė atstatant ir auginant raumenukus. Nieko nelaukę keliaujam prie recepto!

Ingredientai

  • 2 upėtakio filė (apie 140 g. kiekviena);
  • 1 arbat. šaukšt. šviežiai tarkuoto imbiero;
  • 1 smulkinta česnako skiltelė;
  • 1 mažas čili pipiras, smulkiai pjaustytas;
  • 1/2 laimo sultys;
  • 2 Pak Choi kopūstai (padalinam į ketvirčius);
  • 2 valg. šaukšt. sojų padažo.

Gaminimo eiga

  1. Upėtakio filė sudedame į kepimo indą (arba troškintuvą) ant folijos. Apiberiame imbieru, česnaku ir čili pipirais, lengvai įmasažuojame į žuvį. Ant viršaus išspaudžiame laimo sultis, ir šalia žuvies išdėliojame Pak Choi kupūsto ketviršius. Viską apšlakstome sojų padažu ir uždengiame dangčiu arba foliją.
  2. Viską troškiname 15 minučių. Jeigu troškintuvo neturite, bandykit improvizuoti! Karščiui atsparų indą dėkit ant garų (žuvį būtinai laikykit uždengtą). Kitu atveju uždengtą žuvį kepkite orkaitėje apie 12 min.

Kartais puikiam patiekalui nereikia nei daug laiko, nei išmonės.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *