Salotos su rūkyta antiena

Antienos salotos su apelsinais

Rūkytą antieną mėgstu naudoti salotose bei užkandžiuose. Ji riebesnė nei rūkyta vištiena, ir turi savitą skonį. Jau nebe pirmi metai ant savo šventinio stalo renkuosi būtent rūkytą antieną ivairiuose amplua.

Šį kartą mano kulinarinėse kelionėse- lengvos šventinės salotos su antiena, apelsinais ir perliniu kuskusu. Gaiviam skoniui suteikti naudojau šviežius mėtų lapelius ir apelsinų sultis.

Ingredientai

  • 200 g. KITCHEN me karštai rūkytos antienos filė;
  • 125 g. perlinio kuskuso;
  • 100 g. kuskuso;
  • 125 ml verdančio vandens;
  • 50 g. burokėlių lapų;
  • 2 apelsinų;
  • 1/2 puodelio šviežių mėtų;
  • 1/2 puodelio šviežių petražolių;
  • 40 g. smulkintų pistacijų;
  • 1 v. š. apelsinų sulčių;
  • 1 v. š. citrinų sulčių;
  • 1 1/2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. vynuogių acto;
  • 1/2 a. š. dijon garstyčių;
  • Druskos.

Gaminimo eiga

  1. Perlinį kuskusą išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės, o išvirusias kruopas perplauname šaltu vandeniu. Paprastą kuskusą užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame, ir leidžiame išbrinkti.
  2. Paruošiame padažą: sumaišome apelsinų ir citrinų sultis, actą, alyvuogių aliejų bei garstyčias, įberiame šiek tiek druskos.
  3. Į lėkštes dėliojame burokėlių lapus, maišytus su smulkintomis mėtomis ir petražolėmis. Ant viršaus beriame perlinį ir paprastą kuskusą, įmaišome apelsinų gabaliukus, užpilame paruoštu padažu, ir apiberiame smulkintomis pistacijomis. Ant viršaus dedame griežinėliais pjaustytą šaltai rūkytą antieną.

Salotos gavosi lengvos, gaivios, tinkančios šventiniam stalui. Antiena čia yra pagrindinis akcentas, nes rūkyta mėsa salotoms suteikia ypatingą pikantišką skonį.

Mėta irgi čia itin svarbi, tad siūlau jokiu būdu šių dviejų produktų nepraleisti.

Kuskuso salotos su šaltai rūkyta antiena

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*