Baltyminės salotos su lašiša ir avokadu

Kai norisi kažko gaivaus bet sotaus, šios salotos bus puikus pasirinkimas. Maloniai rūgščios ir kupinos baltymų, jos labai tinka lengvai vakarienei.

Ingredientai

  • 1 lapinio kopūsto galva;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuojių aliejaus;
  • 1/2 citrinos;
  • 250 g. lašišos;
  • 1 valg. šaukšt. sojų padažo;
  • 1 arbat. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • Šiek tiek druskos bei pipirų.
  • 1 valg. šaukšt. sezamų sėklų.

Gaminimo eiga

  1. Nuplautą lapinį kopūstą smulkiai supjaustome, o kietas koto dalis išmetame – naudojam tik lapinę dalį. Pjaustytą kopūstą mušame tol kol suminkštėja. Įspaudžiame citrinos sultis, česnaką, įpilame alyvuogių aliejų ir viską gerai išmaišome. Pagardiname žiubsneliu druskos ir paliekam marinuotis kiek įmanoma ilgiau, arba bent 20-čiai minučių.
  2. Lašišą supjaustom juostelėmis ir kelias minutes pamarinuojam sojų padažo ir sezamų aliejaus mišinyje. Viską sudedam į folija patiestą kepimo skardą, apiberiam druska bei pipirais ir kepam 15-20 minučių 180°C temperatūroje įkaitintoj orkaitėj.
  3. Į salotas įmaišome stambiais kubeliais pjaustytą avokadą ir viską sudedam į dubenėlius ar lėkštes, kuriose patieksime šias salotas. Atvėsusią lašišą taip pat supjaustome kubeliais ir išdėliojame ant salotų viršaus. Apiberiame sezamų sėklomis.

Šio kiekio turėtų užtekti 2 žmonėms. Tokio tipo salotas ar kitus patiekalus mėgstu valgyti su lazdelėmis, ypač jeigu tai vakarienė. Naudodamasi lazdelėmis valgau lėčiau ir daugiau kramtau, tad finale suvalgau mažiau nei valgydama su šakute.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *