Cezario salotos

Cezario salotos kitaip

Cazario salotos- mano mėgstamiausios. Vasaromis valgau klasikines, o šaltuoju metų laiku šiek tiek improvizuoju, ir jas papildau vištiena, kiaušiniais bei pomidorais. Salotos būna sotesnės, net atstoja pagrindinį patiekalą. Tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

Šiandien dalinsiuosi būtent antruoju Cezario salotų variantu, o visus produktus šiam patiekalui rasite Lidl Lietuva parduotuvėse. Vištiena, kaimiški kiaušiniai ir vynuoginiai pomidoriukai, vieni mano mėgstamiausių ir pastoviai perkamų produktų iš Lidl. Smagu, kad juos galėjau panaudoti ir šiame recepte 🙂

Ingredientai

Salotoms:

  • 3 duonos skrudinimui riekės “Mano duona“;
  • 450 g. vištienos krūtinėlės “Skonio ženklas“;
  • 1 v. š. česnakų granulių “Kania“;
  • Druskos “Kania“;
  • 4 kiaušiniai;
  • 2 romaninės salotos iš “Lidl turgelio“;
  • 1/2 puodelio parmezano “Lovilio“;
  • 1/2 puodelio vynuoginių pomidorų “Topmato“.

Padažui:

  • 2/3 puodelio graikiško jogurto “Pilos“;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus “Primadonna“;
  • 2 česnako skiltelės iš “Lidl turgelio“;
  • 1/4 citrinos sultys;
  • 3 v. š. smulkinto parmezano “Lovilio“;
  • Druskos “Kania“;
  • Juodųjų pipirų “Kania“.

Gaminimo eiga

  1. Vištieną apšlakstome aliejumi, apiberiame pipirais, česnakų granulėmis, ir paliekame marinuotis bent 1 valandai. Kepame keptuvėje iš abiejų pusių tol, kol mėsa pilnai iškeps ir gražiai apskrus.
  2. Duoną supjaustome kubeliais ir dedame į 200 °C orkaitę kepti tol, kol lengvai apskrus.
  3. Išverdame kiaušinius.
  4. Paruošiame padažą: sumaišome visus ingredientus padažui.
  5. Supjaustome salotas ir dedame į gilų dubenį. Suberiame pomidorus, pusiau perpjautus kiaušinius, juostelėmis pjaustytą vištieną. Supilame padažą ir viską išmaišome. Suberiame keptus duonos gabaliukus, įberiame smulkinto parmezano ir patiekiame.

Cezario salotos su vištiena ir kiaušiniais

Sukurta su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*